<

Нові проблеми старої автошколи в Іваничах: влада не знає, де взяти 4 тисячі гривень на зарплату вчителю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:24 | 24.06.2016 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
37
/ коментарів 9

В Іваничах заняття автосправою проводяться як факультатив при «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія». Діти провчилися півроку, а тепер їм не дають можливості отримати посвідчення водіїв через відсутність коштів на зарплату працівникам та страхування автомобіля.

“Скажу, як є: проблема по автошколі існує вже цілий рік. Я дійсно не мав часу з тим розібратися, але тепер розберусь і винні будуть покарані!!!”, – такі слова голови Іваничівської районної ради Андрія Бадзюня, сказані на сесії, дуже обнадіяли. Бо в багатьох іваничівців вже склалося враження, що цих винних вже ніхто не шукатиме. А як знайдуть, то когось з “неугодних” – ще одна з радянських практик іваничівської влади.

IMG_6808

Як вже раніше повідомляли журналісти інтернет-видання “БУГ”, у Іваничах автошкола діє ще з 1970-го року. Курс навчання триває 9 місяців, батьки платять 100 гривень на місяць.

Процес отримання водійського посвідчення в автошколі у Іваничах, як і раніше, приховує чимало підводних каменів. При цьому в останні роки школа взагалі опинилися на межі закриття. Начальник відділу освіти Надія Жук наказом від 26. 10. 2015 року зобов’язала призупинити її роботу. У зв’язку з ним договори, які укладалися на початку занять, недійсні, а учні мали б лишитись без водійських посвідчень.

DSC0274_tn

Довго батьки “воювали” з відділом освіти через цей наказ, з боєм зареєстрували групу і відновили процес навчання. Зараз перед ними знову постали питання: чому не платять зарплату вчителю (а потрібно всього 3900 гривень, яких, на жаль, нема звідки взяти) та чому не оплатили страхування авто, адже за таких умов автошкола може припинити свою роботу. Батько учня  Руслан Мартинюк під час сесії районної ради висловив свою думку перед депутатами:

IMG_6727

“Через три місяці наші діти повинні закінчити курс навчання. Тим часом знову не виплачується зарплата вчителю, закінчується страховий термін автомобіля. Діти їздять тільки на майданчику, не мають права виїжджати на дорогу, хоча ми кожен місяць впродовж навчання згідно договору сплачували по 100 гривень. І на спецрахунку на сьогоднішній день є 57 тисяч гривень батьківської плати. Чому з цих грошей не можна заплатити працівникам? Гроші знаходяться у відділі освіти. Ми звернулися до вчителів, котрі сказали, що подали документи на пожежно-страхову компанію, якій не були проплачені кошти – тому й нема “страховки”. Не важко здогадатися, що комусь автосправа не вигідна, а робота автошколи знову блокується. Хотів потрапити на бюджетну комісію, де розглядалося це питання, проте голова райради запевнив, що ситуація вирішиться, а ці неповні 4 тисячі, які потрібні, щоб виплатити зарплату вчителю, –  то і зовсім не гроші. Результату немає ніякого. Так, була створена комісія для вивчення питання. Але, я так розумію, в цій комісії нема жодного депутата, ані батьків, тільки працівники відділу освіти. До того ж ці люди говорили, що їм не надали у повному обсязі документації для ознайомлення”.

Натомість начальник відділу освіти Надія Жук запевнила народних обранців, що автошколу ніхто не закриє. Єдині вимоги – проводити все у рамках чинного законодавства.

IMG_6736

“Шановний батько, який виступав сьогодні, дає багато неправдивої інформації. Щоб не затримувати депутатів, створена комісія, яка буде доповідати по кожному питанню. Треба було в травні прийняти кваліфікаційну атестацію, діткам видати на руки посвідчення разом з атестатами, чого цього не було зроблено? Тут порушень зі сторони відділу освіти немає ніяких. Ми тільки сприяємо, в нас є хороша база, діти будуть вчитися”, – відзначила Надія Жук.

Ще минулого року практично одночасно з наказом відділу освіти про призупинення професійної підготовки учнів на голову РДА була написана заява від Григорія Курило з проханням надати приміщення та автодром для проведення навчання водіїв.

Григорій Ярославович – власник автошколи Гепард у Луцьк. Це дає підстави припускати, що іваничівська автошкола мала бути передана в руки приватному підприємцю.

Також минулоріч на рахунку автошколи з батьківських виплат було 82 тисячі гривень, кошти з яких, стверджували у бухгалтерії відділу освіти, НЕЗАКОННО виділяти на зарплати вчителям. Тоді в освіті винуватили депутатів, які не проголосували за виділення фінансів на автошколу, а Надія Жук зазначала, що неодноразово і безрезультатно зверталася з листами до владних структур. Тепер же з батьківської оплати, виявляється, кошти виділяти законно, проте лише зі згоди батьків, які чомусь відмовились. От тільки самі батьки про це не в курсі. Директор школи-гімназії Марія Шевчик заперечила, що головний бухгалтер відділу освіти мала з нею розмову, про що розповідала за трибуною Надія Жук.

“Чогось сьогодні не озвучується питання, що були судові рішення, що суд вигравали і проплачувалися гроші вчителю Храпчевському. Чогось сьогодні не озвучується питання про те, що було вже три комісії з вищестоящих органів. Апеляція є від однієї сторони – районного відділу освіти. Сьогодні батько правильно проапелював: вони заплатили за навчання і мають вчитися за договором. Вношу пропозицію, щоб в цю комісію включити депутатів. Так не може бути, що з питанням розбираються тільки працівники освіти”, – справедливо підсумував депутат від “Батьківщини” Микола Мельник.

IMG_6741




коментарів: 9
  1. Не розумію одного чому цю Семенівну ніяк не знімуть їй вже 75 років що від неї позитивного можна чекати. Невже молодих достойних немає

  2. по перше за декілька місяців Семенівній піде на восьмий. Просила би журналістів бугу не перекручувати фактів сесії. А директоррку давно пора звільнити

    • Іваничам, як завжди, не вгодиш) Попросила би вас, Оксано, коли пишете такі коментарі, уточняти, які з “фактів сесії” перекручені.

  3. Питання не стоїть кого і за що зняти саме зараз. А в тому, що діти, батьки яких заплатили до вересня, можуть не отримати водійські посвідчення. Ми працюємо над цією проблемою і вона буде вирішена.

  4. Треба радикально діяти в таких моментах.
    Влада не хоче нічого робити, то треба принімати міри.
    Ви їх обирали все ж таки.
    І голову визначали. Визначили, тепер думайте, нашо вам такий голова.

  5. Питання по навчанню знято. Всі накази підписано. Зарплату виплачено. На цей раз все закінчилось в правовому полі і “малою кров”ю” . Це треба було написати мені давно. Далі – буде:)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер