<

Незважаючи на похолодання, в Іваничах закінчили опалювальний сезон: в дитсадку діток рятують обігрівачі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 14.04.2021 / Іваничі / , , /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

На вулиці різко похолодало, однак в дошкільному закладі «Калинонька» в Іваничах, який відвідують приблизно 260 діток, відключили опалення. Кажуть, у зв’язку із розпорядженням, підписаним головою селищної ради Лідію Томашевською.

Керівник Київської фірми ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ», яка надає послуги з теплопостачання комунальним установам Іванич Олег Новосад, у коментарі БУГу, підтвердив цю інформацію.

Однак, зазначив, що рішення про закінчення опалювального сезону залежить не від нього, а від голови громади, оскільки саме вона є розпорядником коштів. Голова громади підписала розпорядження, відповідно до якого, опалювальний сезон в Іваничах закінчується 13-го квітня.

«Мені вчора, 13-го квітня, дали розпорядження, підписане селищною головою Лідією Томашевською. І цьому документі зазначається, що опалювальний сезон 2020-2021 років закінчився. І опалювати комунальні приміщення, у тому числі й дитсадочок, більше не потрібно.

Томашевська є головою, а відповідно розпорядником коштів і оплачує наші послуги. Це її рішення з 13-го квітня закінчити в громаді опалювальний сезон. Що ми і зробили», – зауважив Олег Новосад.

Батьки дошкільнят стверджують, що діткам в дитсадку зараз холодно і не розуміють, чому вони мають мерзнути.

До речі, дитсадок в Іваничах лише один і сюди приводять діток з усього селища.

Завідувачка садочка Лідія Смаль теж підтвердила, що наразі приміщення закладу не опалюється.

Вона запевнила, що діткам мерзнути не дають. І «викручуються» з ситуації власними силами, як тільки можуть. Зокрема, працівники закладу намагаються забезпечити належний температурний режим за допомогою обігрівачів і тепловентиляторів, більш знаних як «дуйчики». Хоча у такий спосіб прогріти чимале приміщення площею 1907 квадратних метрів – завдання не з легких.

«Дійсно, на сьогоднішній день у нас відключене опалення. У нас є відповідне розпорядження про це. У нас по групах ввімкнені обігрівачі. Трошки прохолодно звісно. Але ми намагаємося прогрівати наші кімнати. Температуру тримаємо +16, +17 градусів», – зазначила Лідія Смаль.

За санітарними нормами для дитячих дошкільних закладів температура має становити не нижче +18 та +21 градус. Якою вона є насправді в дитсадку «Калинонька», журналістам БУГу перевірити не вдалося. Адже у зв’язку з карантинними обмеженнями, сторонніх в приміщення закладу не впускають.

До слова, тепло в Іваничівській громаді зараз подається лише в місцеву лікарню.  Це пов’язано з тим, що там цілодобово перебувають захворілі, у тому числі й на коронавірус.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер