<

Незаконно спорудженні котеджі на території Павлівського лісництва буде знесено

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:58 | 28.03.2016 / Іваничі /
Перегляди
3
/ коментарі 4

Захищаючи землі лісового фонду від самочинного будівництва, прокуратура Волинської області оскаржила незаконне рішення Господарського суду Волинської області від 23 грудня 2015 року у сфері земельних правовідносин. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Вказаним рішенням Господарський суд області відмовив у задоволенні позову прокурора Іваничівського району в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації до ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” про знесення самочинно збудованих споруд та звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки площею 4 гектари.

Рівненський апеляційний суд, прислухавшись до доводів прокурорів щодо неправильності застосування судом першої інстанції норм Земельного та Лісового кодексів України, задоволив апеляційну скаргу прокуратури Волинської області на це рішення, зобов’язавши ТзОВ знести об’єкти самочинної забудови та привести земельну ділянку, нормативно-грошова оцінка якої становить 234 тисячі гривень, у первинний стан.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Павлівське мисливське господарство взяло в користування ліс на 25 років, а ще недавно у Павлівському заказнику почали зводити елітні котеджі. Вочевидь, для впливових мисливців-багатіїв, бо звичайних людей туди не пускають.

Також повідомлялося, що засновники приватної фірми «Павлівське мисливське господарство» – бізнесмени з Нововолинська. Фірма не лише взяла 5 тисяч гектарів лісу з держлісгоспу — вони ще тихцем забрали в мисливців землю: болотно-польові угіддя, 2 тисяч гектарів.

stroyka (1)




коментарів: 4
  1. Стоп. Як згадується, у цій оборудці із придбанням гектарів лісових угідь у Павлівському МГ, здається на НВІПі, прозвучали прізвища нововолинських багатіїв Яреми і Сапожнікова? О.Топорівський робив тоді, незалежне журналістське розслідування. То незаконно вкладені кошти у лісаві вілли, пропадуть для їхніх власників? А продовження історії буде? Я Вам аплодую хлопці!

  2. ? І що це у нас за психологія така? Люди у всьому світі будують, а ми зносимо! Щоб якщо не собі, то й не комусь! От все у нас вже зроблено – залишилося тільки знести будинки в павлівській глушині. Але чого раніше ті гектари нікому не були потрібні? Де ви раніше були, добротворці і захисники селян? чого тоді ніхто гроші не рахував? До речі, місцеві жителі ще й робочі місця мали і змогу заробити для сім’ї, так ні , хто ж про це думає? Головне – тим, хто будинки звів, насолити, але чомусь нікому в голову не приходить, що люди, які заробляють, знайдуть собі гектари в іншому місці і побудують на них інші будинки, і якась інша громада буде мати у своєму бюджеті свіжу копійчину.

  3. А що там головний мисливець району – Холмецький? Чи не чув про це? Щось не чути його лозунгів про несправедливість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер