<

Не створили службу у справах дітей: на Поромівську ОТГ прокуратура подала позов

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 25.05.2020 / Іваничі / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Поромівську об’єднану територіальну громаду через суд хочуть зобов’язати створити службу у справах дітей.

Іваничівський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури звернувся до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави до Поромівської сільської ради, аби визнати протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язати утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей, – йдеться на пресслужбі прокуратури Волині.

Прокурори з’ясували, що у 2016 році у Іваничівському районі створено Поромівську об’єднану територіальну громаду, до складу якої увійшло 10 населених пунктів.

“На території ОТГ проживає 1323 дитини, у тому числі діти-сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування.

Проте Поромівська об’єднана територіальна громада досі не створила службу у справах дітей, чим порушує вимоги чинного законодавства та не  виконує належним чином повноваження із забезпечення, дотримання та захисту прав дітей.

Прокуратура втрутилася в ситуацію. Позов перебуває на розгляді у суді”, – йдеться в повідомленні.




один коментар
  1. Давно пора було цим зайнятися. Взагалі того Недищука потрібно зігнати з посади. Він нічого не робить для жителів громади. Коли не звернешся до нього з проханням завжди немає коштів. А собі на премію і працівникам сільської ради завжди є гроші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок