<

«Не хотів жити, просив щоб я його вбив»: жителя Іваничівщини, який до смерті побив батька, посадили за ґрати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:04 | 7.07.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Жителю Іваничівського району, який до смерті побив батька, суд призначив покарання – дев’ять років позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 3-го липня.

Нагадаємо, 14-го серпня 2019 року в селі Колона Іваничівського району чоловік побив свого батька, який помер від отриманих травм.

Як зазначено в матеріалах справи, 14-го серпня підсудний знаходився у своєму будинку напідпитку. Близько 18:00, діючи умисно, на ґрунті тривалих особистих неприязних відносин, наніс численні удари кулаками рук по тулубу та голові своєму батькові. Чим спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді: політравми, закритої травми грудної клітки з множинними переломами ребер, перелому нижньої щелепи зі значним зміщенням, гематоми волосяної частини, множинні синці лоба, носа, правої щоки і лівої половини обличчя. Згідно висновку судово-медичної експертизи, смерть потерпілого наступила від шоку внаслідок закритої травми грудної клітки.

У суді підозрюваний визнав свою винну. Вказав час, місце обставини за яких він ударами (близько 20) кулаками по тілу та голові батька спричинив йому тілесні ушкодження. Додатково пояснив, що з батьком тривалий час перебував у неприязних стосунках. Той завжди його принижував, називав “недоношеним”, обзивав нецензурною лайкою, неодноразово казав: “Не можу жити з цим позором” (вважав, що дружина йому зраджувала), казав, що посадить його в тюрму. Також підозрюваний підтвердив, що усвідомлював, що нанесення ним множинних ударів можуть спричинити смерть, однак він бажав настання саме таких наслідків. Зазначив, що того дня батько був у стані сильного алкогольного сп’яніння, хотів повіситись (він витягнув його з петлі). Батько не хотів жити, просив щоб він його вбив. Тому він лише виконав волю батька. Чоловік додав, що шкодує, що так вчинив та розкаюється.

Рідна сестра підсудного підтвердила, що батько недолюблював сина. Часто бив, заставляв його тяжко працювати. Розповіла, що брат був складною дитиною, міг підпалити конюшню, в школі його били інші учні, а вона за нього заступалась. Після сприяла навчанню брата у ПТУ в райцентрі. Брат жив у гуртожитку, почав випивати. Після закінчення навчання батько не хотів, щоб син повертався додому. Тому він пішов служити в армію. Коли повернувся додому, жити в хату батько не пустив, він жив у літній кухні. Між батьком та сином постійно відбувались конфлікти та бійки. Брат бив батька, бо був сильнішим, ненавидів його з раннього дитинства, неодноразово казав, що його вб’є. Розповіла що, 14 серпня 2019 року, приблизно о 14:00 батько з матір’ю телефонували їй, все було нормально. О 18:00 того ж дня їй зателефонувала мати, та сказала, що батько “холодний”, лежить в хаті.

Мати також розповідала їй, що в той день син закрився в хаті з батьком та вживали спиртні напої. Оскільки на дворі почався дощ, вона вимушена була сховатись на горищі, тому, що відбувалось в хаті вона не бачила. Сестра зловмисника зазначила, що батько раніше неодноразово вчиняв спроби самогубства, однак в той день знову вчинити таку спробу фізично не міг, оскільки був лежачим.

Суд розглянувши матеріали справи, висновки, експертизи та вислухавши свідків визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України(умисне вбивство) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк дев’ять років.




коментарів: 3
  1. Яка слухняна мразь: “хотів виконати волю батька…”
    Судячи по підозрам померлого, то якраз батько цього покидька десь собі живе і здраствує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок