<

Нардеп, влада і медики: як в іваничівській лікарні шукали світло в кінці тунелю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 12.02.2016 / Іваничі / /
Перегляди
11
/ 1 коментар

Медикам в Іваничах боргують 40% індексації за минулий 2015 рік. Як повернути медпрацівникам гроші адміністрація лікарні вирішувала 12-го лютого на зустрічі з нардепом Ігорем Гузем та представниками районної влади.

При виході у відпустку медичним працівникам Іваничівської ЦРЛ не виплачують оздоровчих. Індексації не платили, поки білі халати не звернулися в прокуратуру. І тут гроші прийшли, але потім виплати знову зупинилися. Медики не здивовані, проте рішуче налаштовані відстоювати свої права.

Працівники лікарні отримують мінімальну заробітну плату, їх постійно лякають скороченням або приєднанням до Володимира-Волинського. Після акцій протесту, що відбулися минулого року, медики  отримали 60% виплат по індексації.

DSC_0774_tn

Є багато питань, на які відповіді працівники шукали на зустрічі з народним депутатом Ігорем Гузем. Нардеп прибув в Іваничівську ЦРЛ на запрошення медперсоналу. Працівники скаржилися, що в місцевій казні не закладаються вчасно кошти – зазвичай медпрацівники чекають виконання бюджету районом, щоб отримати гроші (індексацію), а відрядних вони взагалі не пам’ятають коли востаннє бачили. Люди хотіли знати, які зарплати в них будуть, посадові уклади, чи закладені в бюджет кошти на відрядження тощо. При спілкуванні склалося враження, що медичний колектив і керівництво лікарні – по різні сторони барикади. Головний лікар Петро Ципа, мабуть, спілкується з працівниками тільки в присутності депутатів.

DSC_0761_tn

Медики також цікавилися, чому держава не виконує закон про індексацію, хоч закон про оподаткування пенсій працює нормально. Вони висловили прохання щодо нарахування індексацій, адже при виплаті пенсій у цьому випадку працівники отримуватимуть додаткові кошти.

“У нас не стоїть зараз питання повернути гроші, які не виплачувались роками. Ми йдемо у відпустку і не отримуємо оздоровчих. Потрібно планувати, щоб ці виплати нараховували всім однаково – і вчителям, і медикам”, – звернулися до нардепа працівники.

Ігор Гузь відповів, що готовий піднімати ці питання і вибивати додаткові фінанси. На 99,9% ніхто лікарню не залишить без державної субвенції – запевнив народний депутат.

DSC_0810_tn

“Іваничівський район з місцевого бюджету в минулому році дав найбільше коштів з усіх районів. Моє сьогодні завдання – збудувати тут завод або фабрику. Будуть податки і, відповідно, ми закриємо місцеві проблеми. Потрібно зберегти район. Абсолютно не маю претензій до Гузя, попрошу лише: проголосуйте за відставку уряду”, – виступив голова районної ради Андрій Бадзюнь.

Поза тим зауваження висловлювали як і до нардепа, так і до районних керівників.

DSC_0822_tn

“Не люблю критикувати районну владу. В жовтні були вибори, ви обрали людей, які тепер приймають відповідні рішення. То які питання? Я б не сказав, що у вас найгірше керівництво. Знаю Андрія – молодий, активний. Тобто нема таких моментів, щоб керівники гуляли, пили на роботу не приходили. З ним можна працювати”, – став на бік керівників нардеп.

Ігор Гузь закликав місцеву владу спільно вирішувати питання з шахтами, які є в Іваничівському районі, адже йде мова про реєстрацію їх в Нововолинську. Для Іваничівщини це мінус, адже податки йтимуть у міську казну. Якщо місто виживе за рахунок підприємств, що знаходяться на його території, то чи зможе це зробити район? Підняли також питання консервації шахти №10 “Нововолинська” та скорочення працівників.

DSC_0688_tn
DSC_0760_tn
DSC_0800_tn
DSC_0806_tn
DSC_0809_tn




один коментар
  1. Нехай начальство проведе скорочення штату, тоді й появляться кошти, а то як до лікаря йти, то немає вибрати толкового, а менший персонал -санітарки, медсестри- так і снують без діла по поліклініці із кабінету в кабінет, та і в інших підрозділах те ж саме. А старенькі пенсіонери,яким уже за 65-70 і які на ходу і на робочих місцях сплять? Треба розібратись для чого такі працівники, і як буде менше людей то буде економія фонду оплати праці і виплати працюючим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця