<

Нардеп Ігор Гузь зустрівся з працівниками культури Іваничівського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 5.05.2016 / Іваничі / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

5-го травня у народному Домі “Просвіта” селища Іваничі відбулася зустріч народного депутата України Ігоря Гузя та працівників культури Іваничівського району.

У світлі активного впровадження адміністративно-територіальних реформ Ігор Володимирович розповів про явище децентралізації влади та її вплив на розвиток сільської місцевості, закладів культури зокрема. Об’єднання неминуче, проте перевагою для новоутворених громад, які об’єдналися першими, є державне фінансування.

“Повірте, іншого варіанту в нас нема, бо якщо є сільрада, яка немає коштів на зарплату голові, секретарю чи бухгалтеру, то така сільська рада не має права на існування”, – зауважив нардеп.

IMG_9993

Він також зазначив, що з 1-го травня 2016 року вступив у дію Закон України «Про державну службу», який передбачає зміну умов праці державних службовців усіх рангів та категорій. Передбачено загальний та обов’язковий для всіх конкурсний відбір на посади державних службовців. Ігор Гузь вважає, що це додасть демократичності в обранні держслужбовців.

“Призначення голови в Іваничівському районі вперше в області відбудеться на конкурсній основі, бо це єдина вакантна посада голови РДА”, – сказав депутат.

Зі слів  народного обранця, він достеменно вивчив сільські території, знає бюджетні заклади, їх ситуацію щодо матеріально-технічного забезпечення, відвідав усі сільські ради округу з прийомами виборців.

IMG_9998

Нардеп розповів про роботу фонду “Прибужжя” та конкурс пректів “Крок назустріч” суть яких – профінансувати 5 міні-проектів для вирішення локальних завдань.

“Ми підтримали 6 проектів, 2 з яких в Іваничівському районі. Очікуємо наступного конкурсу в травні. Перевагу надаємо проектам з можливістю співвфінансування, тобто залучення коштів спонсорів або з місцевого бюджету. Фонд також організовує навчання з написання проектів. Цінуємо ваші ініціативи та людей, які не чекають, що щось зміниться, а докладають власних зусиль”, – відзначив Ігор Гузь.

IMG_9987

Команда нардепа зацікавлена взяти участь у звітних концертах працівників закладів культури та долучитися до Днів сіл, які проходять у регіоні, і готові допомогти з організацією заходів та надати фінансову підтримку фольклорним колективам.

На зустрічі говорили також про економічну кризу, ріст промислового виробництва, допомогу 14-й ОМБр, співпрацю з сусідніми країнами та обмін досвідом у галузі культури, оптимізацію шкіл. Між іншим нардеп зауважив, що закриття шкіл та будинків культури – неодмінний фактор вимирання села.

У кінці зустрічі присутні подякували народному депутату за підтримку та допомогу у розвитку району та побажали залишатися патріотом своєї країни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок