<

Нагородження найкращих знавців української мови Іваничівського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:02 | 31.12.2014 / Іваничі /
Перегляди
22
/ 1 коментар

Останні дні грудня відзначилися приємною подією – у актовому залі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 гімназія» відбулося нагородження найкращих знавців української мови Іваничівського району. Зокрема переможців ІІІ етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, а також V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2014-2015 навчальних роках.

Привітати призерів прибули депутат обласної ради Євген Недищук, заступник голови Іваничівської районної ради Юрій Мазурок, начальник відділу освіти Іваничівської РДА Надія Жук, яка зазначила, що таке свято в районі проводиться вперше й закликала його учасників вдосконалювати й розвивати знання з рідної мови. Євген Микитович Недищук, котрий зареєстрував іменні стипендії переможців мовних конкурсів і уже п’ятий рік поспіль вручає їх у місті Нововолинську, цьогоріч вручив їх і дітям Іваничівщини. Окрім премій та дипломів призери отримали у подарунок журнал «Регіон бандерівський», видавцем якого є депутат облради, а також Грамоти відділу освіти за зайняті призові місця.

IMG_7270

– Мені приємно сьогодні бути серед вас, тому що тут зібрались найкращі знавці української мови, – звернувся до школярів Є.М.Недищук. – На жаль, так склалося, що за 23 роки незалежності наша мова у рідній домівці так і не посіла те місце, на яке заслуговує. Проте я впевнений, що в майбутньому все буде якнайкраще, адже ви даєте приклад іншим, як потрібно любити мову.

IMG_7279

Серед призерів – учні 4-11 класів навчальних закладів району, які вибороли призові місця у мовних конкурсах: Олена Мариніна, Людмила Євчук, Юлія Кузьмич, Владислав Шевчук, Олександра Шелест, Анастасія Наумук, Юлія Мацько (НВК « ЗОШ ступенів №1- гімназія» смт. Іваничі), Олеся Новосад, Олена Мельничук, Олександра Чернота (КЗ «Іваничівська ЗОШ ступенів №2 імені Юрія Лелюкова»), Орися Буковська, Владислав Киричук, Віталій Бадзюнь, Діана Онодвалюк (ЗОШ ступенів с.Гряди).

Під час святкового концерту, організованого учнями НВК « ЗОШ ступенів №1- гімназія», звучали поетичні рядки та пісенні композиції про найбільший скарб нашого народу – його мову – і котрі, без сумніву, сприяли піднесенню патріотизму у молоді. Разом з дитячим хором присутні в залі виконували пісню-молитву «Боже великий, єдиний».

З вдячністю згадували вчителів, учні яких виявили високий рівень знань з української мови, а саме Н.М.Світницьку, Т Є Черкас, Г.І.Дубину, А.А.Кисель, Р.О.Ковальчук, С.В.Парафін, Ж.М.Мельничук, Н.Г.Беневят, Н.М.Феленюк, котрі працюють над розкриттям природних здібностей школярів і підтримують їх у бажанні бути найкращими.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер