<

На зарплати та премії чиновникам Іваничівської селищної ради витратили майже млн грн: третину Томашевська забирає собі

21:08 | 2.05.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
4353
/ коментарів 11

На зарплату та премії керівництва Іваничівської громади у 2022 році з місцевого бюджету витратили майже 900 тисяч гривень. З них понад 310 тисяч отримала селищна голова Лідія Томашевська.

Чиновники Іваничівської селищної ради таки отримують премії, хоча на одній із перших сесій новообрана очільниця громади обіцяла, що цього під час її головування не буде. Хоча їх отримують лише найближчі соратники Лідії Томашевської – ті, які повністю підтримують політику своєї начальниці:

  • заступниця селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан,
  • керуюча справами виконкому Валентина Бабусюк,
  • заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Віктор Березюк
  • новий начальник відділу комунального майна та житлово-комунального господарства Олександр Громик, який працює в Іваничах лише кілька місяців.

Про це БУГу стало відомо від місцевої активістки, представниці Волинського осередку ДОСТА Марини Юраш, яка нещодавно отримала відповіді на інформаційні запити.

Відповідно до цієї інформації, очільниця громади Лідія Томашевська за 2022 рік отримала більше ніж 310 тисяч гривень заробітної плати. Зокрема, середньомісячна виплата чиновниці склала майже 26 тисяч гривень. Крім посадового окладу їй виплачували надбавки за ранг, вислугу років та допомогу по тимчасовій непрацездатності. Найбільше їй виплатили у жовтні – майже 50 тисяч гривень. 

До речі, майже 95,5 тисяч гривень очільниця громади отримала за три місяці цього року. З них 24 тисячі 408 гривень – матеріальної допомоги на оздоровлення. Найцікавіше те, що щомісячно Томашевська отримує майже 8 тисяч гривень премії за високі досягнення в роботі.

Заступнику селищної голови з питань діяльності виконавчих органів Віктору Березюку у 2022 році нарахували майже 320 тисяч гривень заробітної плати. Щомісячно він отримував майже 27 тисяч грн. Як і селищній голові, чиновнику додатково нараховували надбавки, у тому числі й премії за хорошу роботу – орієнтовно від 6 до 8 тисяч на місяць. Найбільше йому нарахували у серпні – майже 52 тисячі гривень, з яких понад 40 тисяч складають «відпускні» та оздоровча допомога.

За три місяці цього року Березюк отримав 89 тисяч 892 гривень. Це зарплата разом з усіма надбавками, преміями та оздоровчими.

Заступниця з гуманітарних питань Оксана Рубан минулого року отримала трохи більше як 245 тисяч гривень. Щомісячно їй нараховували понад 20 тисяч. На відміну від колег, вона не отримувала набавки за вислугу років. Проте регулярно отримувала чималі премії – майже 6 тисяч гривень. Найпліднішим для чиновниці був листопад 2022 року, адже тоді її працю оцінили в 35 тисяч гривень.

Цьогоріч, враховуючи надбавки й премії, Рубан отримала 51,5 тисячі гривень.

Керуючій справами виконкому Валентині Бабусюк за минулий 2022 рік нарахували орієнтовно 247 тисяч гривень заробітної плати включно з різними надбавками. Близько 7 тисяч гривень очільниці виконкому щомісячно дають премії. Цьогоріч разом з надбавками й преміями вона отримала 60 тисяч 288 гривень.

Секретар селищної ради Володимир Сарабуна за минулий рік отримав найменше – близько 190 тисяч гривень. Премії йому, якщо й нараховують, то дуже рідко.

Цьогоріч Сарабуна отримав 57 тисяч 261 гривню. Премій цього року він не отримував взагалі. Але матеріальну допомогу на оздоровлення йому таки виділили – 14 тисяч 375 гривень.

А найдивнішим є ставлення Томашевської до заступника колишнього мера Нововолинська Сапожнікова Олександра Громика, який очолив новостворений відділ комунального майна та житлово-комунального господарства в селищній раді. Лише за перший місяць роботи він отримав 13,5 тисяч гривень. З них 4,5 тисячі – надбавка за високі досягнення в роботі.

На думку активістів, такий розподіл коштів є несправедливим. Адже одні сумлінно працюють в селищній раді багато років і отримують “голу” зарплату, а Громик щойно прийшов і відразу ж отримав премію. Бо, як бачимо, все залежить від вірності Томашевській, яка виплачує премії, як своєрідну “подяку” за відданість.

Окрім цього, місцеві активісти вважають, що наразі чиновникам взагалі краще було б обійтися без премій, адже в країні триває війна. І ці кошти краще спрямувати на потреби бійців, які щосекунди ризикують своїми життями, захищаючи рідну країну від окупантів. До того ж, за їх словами, ніяких особливих досягнень, за які можна отримувати премію, в роботі ні Томашевської, ні її заступників не має. Адже вони просто виконують свої прямі обов’язки і все.

Також активісти не розуміють того, що в громаді запровадили економію практично на всьому, наприклад, не має коштів на освітлення вулиць, але ось премію чиновники отримують з місцевого бюджету регулярно. Й на це гроші чомусь є завжди.

До слова, на одній із своїх перших сесій, як новообрана голова громади, Томашевська запевняла, що не виплачуватиме премій працівникам апарату й таким чином буде економити кошти місцевого бюджету й перенаправляти їх на розвиток громади.




коментарів: 11
  1. Зате дороги в нас такі ж самі як в Бахмуті, і то ще не факт, в Бахмуті хоча б асфальтовані, а в Іваничах не більше 50% асфальтованих, решта земля взагалі. Але в них це в порядку норми не робити нових доріг, тепер і офіційна відмазка є “Війна на дворі” Та ви й до війни нічого не робили! Є вулиці такі як Лесі Українки, Спортивна, провулок Тихий, Івана-Франка, Відродження, та ще інших багато, де взагалі асфальту немає, зате вони по 10 метрів будуть кожен рік вулицю Банківську латати і говорити що вони щось робили, а інші вулиці будуть в болоті

    • Іваничі це взагалі якийсь другий світ. Тут іде тільки розвал і гніт. Україна бореться за право існування а тут ніби нічого не сталося. Потрібно гнати таку владу яка вже висмоктує останні сили.

  2. З них 4,5 тисячі – надбавка за високі досягнення в роботі. це що сарказм був?він працював у місті цапом цапа і навіть не знав що селище благодатне підпорядковане нововолинську

  3. Народ ,так тримати !Ви лохи на всі сто процентів і влада ,яку ви вибрали ,цим користується.

  4. А Нововолинські міські владці взагалі проти Іванич -багатії. І премії і доплати – ого-го.

  5. Дороге стадо баранів, я дуже занепокоєний вашим невдоволенням….. (1400 + -) чоловік проголосувало за цю прекрасну МАДАМ а тепер їй в рот заглядаєте ? Як так, ми привели до влади а МАДАМ гроші заробляє, щей поплічників преміює, а це ви люди її привели! Люди біда в тому що ви люди, прості люди дехто з освітою дехто без і одинаково барани.

    • В Іваничах на секундочку близько 7 000 населення, так що не треба за всіх розписуватись, а голосували за ту “Мадам” в основному старі люди, у яких асоціація з лікарнею де Лідочка “порядок” зробила

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер