<

На виборах до Павлівської ОТГ спостерігач виявив недостатню кількість стаціонарних виборчих скриньок, кабінок для голосування та інші порушення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:55 | 18.12.2016 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Станом на 12:00 18 грудня 2016 р. у Волинській області спостерігачі ОПОРИ продовжують виявляти недостатню кількість виборчих скриньок та кабінок для голосування на дільницях.

7:35. Спостерігач від Громадянської мережі ОПОРА, а також двоє журналістів від видання «Точка ОПОРИ» прибули на виборчу дільницю № 070187, яка знаходиться у с. Павлівка (Павлівська сільська громада). Двері були зачинені, спостерігачів і журналістів до 8:00 не пустили на дільницю. Спостерігач ОПОРИ у телефонному режимі повідомила голову ТВК Марію Сапожнік, яка одразу відреагувала на повідомлення. За даним фактом було складено акт про порушення та подано скаргу до територіальної виборчої комісії.

Відповідно до статті 171 ККУ умисне перешкоджання заонній професійній діяльності журналістів карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

10:30. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА виявив у приміщенні ДВК № 070204, яка знаходиться у с. Клопочин (Павлівська сільська громада) недостатню кількість стаціонарних виборчих скриньок для голосування. Зокрема, на відповідній дільниці була лише одна стаціонарна скринька. За даним фактом було складено акт про порушення.

Згідно з частиною 2 статті 76 Закону України «Про місцеві вибори» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок – стаціонарних (великих) та переносних (малих). Кожній виборчій скриньці присвоюється власний номер, який проставляється на цій скриньці. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня – не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика – не менше шести стаціонарних виборчих скриньок.

11:20. У приміщенні ДВК № 070198, яка знаходиться у с. Риковичі (Павлівська сільська громада), спостерігач Громадянської мережі ОПОРА виявив недостатню кількість стаціонарних виборчих скриньок та кабінок для голосування. Зокрема, на відповідній дільниці (середня дільниця) наявні 3 стаціонарні скриньки та 3 кабінки для голосування. За даним фактом було складено акт про порушення.

Згідно з частиною 3 статті 76 Закону України «Про місцеві вибори» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок – стаціонарних (великих) та переносних (малих). Кожній виборчій скриньці присвоюється власний номер, який проставляється на цій скриньці. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня – не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика – не менше шести стаціонарних виборчих скриньок.

Відповідно до частини 1 статті 76 Закону голосування проводиться у спеціально відведеному приміщенні, в якому обладнуються у достатній кількості кабіни для таємного голосування та визначаються місця видачі виборчих бюлетенів. Для малих виборчих дільниць кількість таких кабін повинна бути не менше двох, для середніх – не менше чотирьох, для великих – не менше шести. 




один коментар
  1. хай краще виявляють проплачених голосувальників , там черг нема і до двох скриньок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер