<

На укриття в селищній раді майже 400 тисяч, а на допомогу бійцям та їх сім’ям лише 50 тисяч: в Іваничах активісти обурені перерозподілом місцевого бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:04 | 5.11.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
3740
/ коментарі 3

В Іваничах визрів черговий скандал. Цього разу місцевих активістів і навіть бійців, які захищають Україну від росіян, обурив несправедливий, на їх погляд, розподіл коштів бюджету громади.

Так, на черговому засіданні виконавчого комітету селищної ради розподілили один мільйон 539 тисяч гривень, які вдалось отримати завдяки перевиконанню місцевого бюджету. Також перенаправили на інші цілі 114 тисяч гривень.

Члени виконкому за вказівкою голови громади Лідії Томашевської виділили майже 399 тисяч гривень на поточний ремонт приміщення захисної споруди цивільного захисту (цивільної оборони) протирадіаційного укриття, що знаходиться в селищній раді. До речі, кошти на відновлення цього укриття виділялися вже кілька разів.

Читайте також: У Іваничах відремонтують протирадіаційне укриття

Це і обурило місцевих активістів. Вони стверджують, що на ремонти укриттів в навчальних закладах громади виділялися значно менші кошти, хоча мало б бути навпаки, адже йдеться про безпеку дітей, а це найважливіше. Небайдужі жителі селища кажуть, що укриття в школах, особливо в ліцеї №1 далеко не в найкращому стані. На це ж саме журналістам БУГу скаржаться і чимало батьків школярів. Мовляв, там холодно, незручно і нема ніяких необхідних умов для тривалого перебування.

Активіст, а наразі військовий Іван Мазурок зауважив, що виділяти 400 тисяч на укриття в селищній раді нема сенсу, адже там тече дах. Інші активісти побоюються, що тут може йтися про “відмивання” грошей.

Також жителі не розуміють, чому виділили 47,7 тисяч гривень на придбання дизпалива Іваничівському добровольчому формуванню територіальної громади для чергування по території громади. Мовляв, наразі захищати селище нема від кого. До того ж саме для цього є поліція.

Окрім цього, під час виконкому виділили 50 тисяч гривень на виплату матеріальних допомог по Програмі підтримки жителів Іваничівської селищної територіальної громади, яких мобілізовано до лав Збройних Сил України та які беруть участь у відбитті військової агресії російської федерації проти України, а також членів сімей загиблих військовослужбовців.

Активісти нарікають, що цих коштів дуже мало. Адже місцевих мешканців, які зараз захищають країну в гарячих точках, чимало. І усі вони заслуговують на допомогу. До того ж багатьом з них, або ж їх рідним, кошти можуть бути вкрай необхідними. Але їх не буде.

Місцеві мешканці обурені, що під час розподілу коштів бюджету були неправильно розставлені пріоритети. І в цьому, на їх думку, винна очільниця громади.

Іван Мазурок у коментарях під публікацією про перерозподіл коштів, розміщеній у фейсбуці, запропонував скинути Томашевську з посади, зібравши 1,5 тисячі підписів мешканців. Адже бійці “захищать нашу землю, на якій таким людям … не місце”.

Однак, на думку волонтерки Олександри Шептор, люди побояться це зробити. Вона вважає, що простіше було б, якби депутати висловили голові селищної ради недовіру. Але і це малоімовірно, адже майже усі вони працюють в органах місцевого самоврядування.

Зауважимо, що також члени виконкому погодили спрямування таких коштів:

  • 22 тисячі для оплати за технічне обслуговування газопроводів, перевірка димоходів, опублікування оголошень в газеті, обслуговування програмного забезпечення, відшкодування оренди ЦНАП;
  • 12 тисяч на оплату інших поточних видатків селищній раді;
  • 6 тисяч на оплату послуг з підготовки земельної ділянки для продажу;
  • 26 тисяч на виплату заробітної плати працівникам селищної ради;
  • 10 тисяч на виготовлення технічних документацій по нормативній грошовій оцінці сіл Долинка та Романівка.
  • Кошти отримає й Іваничівське ВУЖКГ: 149 тисяч для послуги з експлуатаційного утримання вулиці Грушевського в Іваничах, 14 тисяч на придбання 70 т піску та 33 тисячі для придбання 2 т технічної солі;
  • Відділу освіти, культури, молоді та спорту Іваничівської селищної ради виділили 4 тисячі грн для придбання автошин та 35 тисяч на виплату заробітної плати.
  • Місцеві заклади загальної середньої освіти (школи) отримають: 40 тисяч для оплати за технічне обслуговування газопроводів та газового обладнання, 46 тисяч на придбання товарів для облаштування укриття: вхідні двері, лотки, лопати, відра, сокири, товари для водомережі, 510 тисяч на оплату за теплопостачання та ще 9,198 тисяч на оплату праці за корекційні години.
  • Іваничівська музичній школа отримає 2,8 тисяч для оплати за медичний огляд;
  • На КЗ “Центр культури, дозвілля та спорту селищної ради” спрямують 140 тисяч для оплати за теплопостачання.
  • Відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я селищної ради погодили: 9,1 тисяч на оплату за відновлення газопостачання до медичних пунктів, 0,495 тисяч на оплату за навчання відповідального за газове господарство, 14,3 тисяч для оплати видатків на поховання загиблого військовослужбовця та 10 тисяч на виплату заробітної плати.
  • Фінансовому відділу селищної ради спрямували 55 тисяч для виплати заробітної плати.
  • Ще 15 тисяч гривень отримає управління Державної казначейської служби України в Іваничівському районі Волинської області для виконання заходів Програми дистанційного обслуговування бюджету Іваничівської селищної територіальної громади на забезпечення матеріально-технічного стану.




коментарів: 3
  1. нема грошей…. Люди Ви задовбали, чиновники теж хочуть щось заробити а не тільки все Вам…..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер