<

“На польських номерах до одного року в Україні”, – звернення іваничівських “свободівців”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:28 | 24.06.2016 / Іваничі /
Перегляди
50
/ коментарів 12

23-го червня на шостій сесії Іваничівської районної ради Ігор Тимощук, голова фракції ВО “Свобода”, запропонував розглянути звернення щодо внесення змін до правил перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України.

Для Волині дане питання є досить актуальним, адже у західній частині України користуються чималим попитом авто з іноземними номерами (переважно польськими). Плюси: низька ціна і більше шансів знайти автомобіль в хорошому технічному стані. Мінус: на території України дане авто може знаходитись від 5-ти до 10-ти днів в залежності від території дії митниці.

У зв’язку з необхідністю регулярного перетину кордону на пунктах пропуску через державний кордон України створюються довгі черги для тих, хто подорожує, додається навантаження на працівників митниці, виникає загроза впровадження нових корупційних схем, погіршується екологічна ситуація на кордоні та в прилеглих населених пунктах.

IMG_6782

Ігор Тимощук, голова фракції ВО “Свобода”, попросив розглянути звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, районних рад Волинської області та обласних рад України про збільшення терміну перебування автомобілів із іноземною реєстрацією на рік із платою податку до місцевого бюджету у розмірі до 5000 гривень.

IMG_6699

Ігор Гузь, народний депутат України, зазначив:

“Стосовно пропозиції фракції ВО “Свобода” щодо перебування автомобілів на іноземних номерах. Інформую, що мною і Володимиром Парасюком зареєстрований законопроект з цього питання. Ви пропонуєте збільшити термін на рік з відповідними відрахуваннями до місцевого бюджету. Ми запропонували більш реалістично, на 30 днів, тому, що Верховна Рада не погодиться на досить тривалий термін. Не знаю, чи до 17-го липня буде це питання стояти на порядку денному, але я роблю все для його вирішення”.

Між депутатами розпочалася дискусія. Один із присутніх запитав, іронізуючи, чому ж не на два роки? На що отримав відповідь: “Як будемо просити на рік, то може зроблять хоча б на місяць”.

Депутати Іваничівської районної ради одностайно проголосували за звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, районних рад Волинської області та обласних рад України про збільшення терміну перебування автомобілів із іноземною реєстрацією на рік із платою податку до місцевого бюджету у розмірі до 5000 гривень.

IMG_6852




коментарів: 12
  1. хрен вам на весь макіяж, а не польські корита на рік перебування. Їх і так розвелося дуже багато і всі на них ганяють нехтуючи усіма можливими ПДР і 90% серед тих гоншиків ще й в хлам п”яні. Треба просити взагалі заборону такого ніби як транзиту, а не його продовження.
    P.S. чисто для іваничівських свободівців-ті хто знає як все одно їздять безкарно рік на тих відрах

  2. Віталька, не заздри. Хай буде більший термін, всім буде краще. + гроші у бюджет.

    • 1. Я не заздрю і ніколи не заздрив бо прекрасно знаю що безкоштовний сир тільки в мишоловці. Польські відра насправді не такі вже і дешеві як здається на перший погляд. Сам їжджу на машині з українськими номерами, яка може позмагатись з багатьма відрами на поляках. А гроші в бюджет, шановний Саша, і так зараз йдуть бо за порушення режиму транзиту штраф 8 чи 8,5 тисяч гривень, це так інформація для дальокіх.

  3. Чого безкарно? То може проблема не у водіях, а у нашій поліції, яка погано працює? Не думали?

  4. Яка різниця на яких номерах,на наших пяні не їздять?,нічого не порушують?!! віталька головою думай а не ……!!!

    • а не чим? я знаю, що кажу, а реалії такі, що на дорогах саме переважна більшість автомобілів на іноземній реєстрації творять безпредєл. Так шо дивіться очима, а не…!!!!!!

    • А різниця така, що за штуку намучану папіросами відро не ціниться і відповідно людські життя,бо якби своїми руками намахався, купив би того самого б5-го за 6штук економивши і відкладавши кожну копійку і пару …дь років то і повага була б до пішоходів і до своєї ласточки (мзфк а не відра) пилюку здмухував а так роз…..бав відро об когось висунув п’яну сраку і в кущі(((((((((((так я бачу це все!!!!

  5. Звідки взялася сума в 5000 грн, а чому не 500 або 50? Саме рішення є популістичним і аж смердить піаром. Ви краще прозвітуйте про виконання бюджету, про ремонт доріг в селах, про робочі місця, про медицину і освіту ось де попіартесь “свободолюбиві націоналісти”

  6. От якби люди отримували зарпплату,якої вистачало б на харчування,на квартплату,на те,щоб одягнутися та ще щось можна було б відкласти,то повірте, люди б їздили на українських номерах і не їздили б на Польщу,стоячи в чергах cутками,щоб заробити хоч якісь гроші. На українських номерах теж дуже багато трапляється аварій,так що Віталька не будьте таким розумним!!! Люди крутяться як можуть…..

  7. Сказати відверто на цю тему можна багато дискотувати, однак моя думка незмінна в плані дотримання ПДР, наші люди дуже розпущені в плані дисципліни, польські автомобілі тут зовсім ні до чого. Українці привикли їздити на ВАЗАХ тому, що на іномарку грошей не вистачає, а не вистачає бо наша влада поставила такі рамки, ще в далеких 90-х,коли ввели мито на імпорт ,щоб підтримувати звісно вітчизняного виробника.Наш брат почав шукати різні можливості щоб їздити на хороших авто. Хто вивчав це питання то мене рзуміє.Підтримую повністю депутатське звернення Іваничівської райради-молодці, потрібно щось змінювати. Я нічого проти немаю розвитку автомобільного ринку України, але ціни на них захмарні порівняно з якістю і мене я думаю, в цьому повністю водії підтримують. Тому, друзі давайте не будемо грішити на автомобілі з іноземною реєстрацію, вони тут зовсім нідочого, це просто людське ставлення змушує робити такі висновки, якщо хтось собі може дозволити купити автомобіль провідних виробників марки “АУДІ” “Фольцваген” “Мерседес” не старше за 5-ть років, то їм я думаю всерівно, а тих, хто дійсно їздить на українських коритах такі поспішні висновки робить. Підніміть офіційну статистику і все стане зрозуміло. Люди добрі, міняйте світогляд ми йдемо в ЄВРОПУ!!!

  8. Да яка різниця які номера Да хоть амереканські ! Єслі в голові нема ума то номера тут не поможуть.

  9. Яка ще з НОРМАЛЬНИХ країн таким чином “захищає” недолугого вітчизняного виробника? Що в нас є захищати? Навіть молдовани, з яких раніше кепкували не принижують такою розтаможкою величезною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок