<

На кладовищі у Біличах закінчуються місця: очільники Нововолинської і Литовезької громад вирішують проблему

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:41 | 5.08.2021 / Іваничі, Нововолинськ / , , , /
Перегляди
777
/ коментарі 2

Очільники Нововолинської і Литовезької громад спільно вирішують проблему, пов’язану із закінченням вільних місць на кладовищі, яким користуються жителі Благодатного та села Біличі.

5-го лютого відбулася робоча нарада з представниками обох громади, на якій міський голова Нововолинська Борис Карпус та голова Литовезької громади Олена Касянчук шукали шляхи розв’язання проблеми, яка виникла через те, що на кладовищі села Біличі Литовезької громади закінчуються місця для поховання померлих. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив Борис Карпус.

Нагадаємо, на кладовищі села Біличі здебільшого хоронять своїх померлих родичів жителі сусіднього Благодатного, оскільки свого цвинтаря не мають. Через це у сусідніх громадах назріває конфлікт. Мовляв, чому кладовищем користуються чужі, коли для своїх там вже місця майже не лишилось.

Однак очільники Литовизької та Нововолинської громади намагаються спільними зусиллями вирішити цю проблему.

На черговій нараді прозвучала пропозиція створити нове кладовище на земельних паях, власниками яких є жителі Благодатного та Литовезької громади. З ними відбудеться окрема зустріч. Якщо вони дадуть письмову згоду на перенесення їхніх ділянок і зміну конфігурацій, то розпочнеться процес підготовки документів для нового цвинтарю. Для цього потрібно замовити детальний план території, екологічний висновок, а згодом – виготовити проєкт землеустрою.

“Обслуговуванням кладовища буде займатися і Нововолинська, і Литовезька громади. Розподілимо обов’язки та фінансування пропорційно до кількості населення”, – зазначив Карпус.




коментарів: 2
  1. Біличі,якого патріархату? Меньше цілуйтесь і не будете вмирати раніше терміну… І місць буде достатньо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер