<

На кладовищі у Біличах Литовезької громади закінчуються місця: жителів сусіднього Благодатного просять ним не користуватися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:18 | 20.07.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
2397
/ Коментарі відсутні

На кладовищі села Біличі Литовезької громади закінчуються місця для поховання померлих. Оскільки ним здебільшого користуються мешканці Благодатного, а це вже Нововолинська громада, то назріває конфлікт. Мовляв, чому кладовищем користуються чужі, коли для своїх там вже місця майже не лишилось.

Голова Литовезької громади Олена Касянчук у коментарі БУГу зауважила, що вільні місця на кладовищі у Біличах дійсно закінчуються. А там, за її словами, здебільшого хоронять своїх померлих родичів жителі сусіднього Благодатного, оскільки свого цвинтаря не мають. У результаті може виникнути проблема, коли й для захоронення місцевих мешканців території не лишиться.

Олена Касянчук каже: єдиний вихід у цій ситуації – створення в Благодатному власного кладовища. Однак поки що влада говорить, що під цвинтар нема вільної земельної ділянки.

«Ця проблема більше стосується Благодатного. Бо ми вже віднайшли земельну ділянку для розширення кладовища для місцевих жителів. Попередньо в Біличах були проведені громадські обговорення на рахунок того, де має бути розміщений майбутній цвинтар. Всі жителі дійшли до спільної думки, що це буде біля діючого кладовища, а ось де здійснюватимуть поховання жителі Благодатного не знаю.

Поруч з селищем знаходиться сусіднє село Грибовиця, яке теж увійшло до Нововолинської громади, і там біля траси теж є кладовище і місця там вільного – чимало і ще є куди розширяти його. Можливо, місцева влада розгляне можливість розширення цього кладовища задля потреб мешканців Благодатного», – зазначила Касянчук.

Очільниця громади зауважує, питання благоустрою кладовища, зокрема, обкошування його території, вивіз сміття, прибирання лягає виключно на плечі Литовизької ТГ. А Благодатне в цьому майже не допомагає.

Однак очільники Литовизької та Нововолинської громади вже проводили кілька нарад. Можливо, вдасться дійти консенсусу та вирішити дане питання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця