<

На кладовище в Іваничах припинили подачу води: люди звинувачують владу, ЖКГ – крадіїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 18.05.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
839
/ 1 коментар

В Іваничах на місцевому кладовищі виникли проблеми з водопостачанням, яке там припинилося. Мешканці звинуватили у цьому владу. Натомість в ЖКГ кажуть, що винні у всьому невідомі крадії, які поцупили крани.

Мешканці Іванич обурюються, що на місцевому кладовищі вже понад тиждень відсутнє водопостачання. Вони стверджують, що вода їм зараз дуже потрібна, адже майже на всіх могилах висадили живі квіти, які потрібно регулярно поливати, та й пам’ятники потрібно час від часу мити. Нести воду з дому, за словами людей, не зручно і важко, особливо літнім людям, а транспорт є не у всіх. Та й вже звикли усі, що на кладовищі вона є.

До того ж, принісши воду з дому, люди викидають пусті пляшки з-під неї там же на місці. Таким чином засмічуючи територію кладовища. Виправдовують свої дії мешканці тим, що за давнім повір’ям з цвинтаря нічого не можна забирати назад додому.

Іваничівці розповідають, що водопостачання, мовляв, веліла припинити голова селищної ради Лідія Томашевська заради економії коштів місцевого бюджету.

БУГ звернувся за коментарем до начальника Виробничого управління житлово-комунального господарства Олександра Істоміна.

Він визнав, що на кладовищі наразі дійсно припинена подача води. Однак, за його словами, зробили це через злодіїв. Адже на місцевому цвинтарі цьогоріч вже тричі крали крани. А купують їх за кошти ЖКГ, яке, нагадаємо, й так переживає скрутні часи й рахує кожну копійчину.

Олександр Істомін розповів, що вже кілька разів звертався із заявою про крадіжку крана на кладовищі у поліцію. Однак знайти зловмисника так і не вдалося.

“Ми не встигаємо купувати крани. Їх відривають, відкручують і псують. Це ще почалося минулого року. Тоді ще вкрали кран у церковній капличці. Я звертався тоді у поліцію. Були підозри. Але не вистачило доказів. Кладовище на віддаленому місці. А охороняти кран не має можливості.

Цікавим є те, що зимою, коли вода була перекрита, то кран ніхто не чіпав. А як тільки воду ввімкнули, то зразу прийшли і відрубали його”, – зазначив очільник ЖКГ.

За його словами, через крадіжку крана потерпає не лише виробниче господарство, а й ті жителі Іванич, родичі яких поховані на території, найближчій до нього. Адже коли кран цуплять, то вода продовжує текти, підтоплює пам’ятники і вони просідають.

“Коли кран відламують, то затоплює найближчі могили. Бо люди там бувають не кожного дня і буває, що вода може текти по кілька днів й затікає на могили. Пам’ятники просідають і людям теж збитки. Бо вони ж то не дешеві. До того ж ми несемо збитки за втрату води”, – зауважив Істомін.

Він запевнив, що кран знову поставлять новий і подачу води на кладовище відновлять. Однак, зроблять це востаннє. І якщо його знову вкрадуть, то встановлювати більше не будуть. Адже йдеться про зайві фінансові витрати, які підприємству ніхто не відшкодовує.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок