<

На Іваничівщині подружжя звинуватило один одного в насильстві: суд став на сторону жінки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:38 | 4.02.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1842
/ 1 коментар

Подружжя пенсіонерів, яке проживає в селі Стара Лішня Поромівської громади, звинуватило один одного в психологічному насильстві. Хто кого образив розбирався суд.

Зранку 15-го січня між чоловіком і жінкою виникла суперечка, в результаті якої вони викликали правоохоронців і звинуватили один одного в насильстві. Відтак 18-го січня справу розглянув Іваничівський районний суд.

Відповідно до матеріалів справи, чоловік, який, до речі, є учасником бойових дій, будучи п’яним, облаяв дружину і пригрозив їй фізичною розправою. Цим він міг завдати шкоди її психологічному здоров`ю. Тому проти чоловіка порушили адміністративне провадження за ч.2 ст. 173-2 КУпАП.

У суді жінка розповіла, що цього дня погано себе почувала, тому перебувала у себе в кімнаті. Чоловіка вранці вдома не було, потім він прийшов п`яним і почав ображати її, матюкати, голосно кричати, гримати дверима. Через це, за її словами, в них виник конфлікт, під час якого вона просила чоловіка змінити місце проживання. Пізніше з Нововолинська приїхала їхня донька й у неї з батьком теж, мовляв, виник конфлікт.

Окрім цього, жінка зазначила, що її чоловік постійно зловживає спиртним напоями, після чого поводить себе агресивно.

Донька подружжя, яка виступала в суді свідком, стала на сторону мами і повідомила, що тоді приїхавши до своїх батьків та привізши їм продукти, побачила, як п`яний батько кричав, ображав її маму й вживав щодо неї нецензурну лайку.

У свою чергу чоловік не визнав свою вину. Він пояснив, що того дня вранці своєї дружини не бачив. Сходивши в магазин за продуктами і повернувшись додому, побачив доньку та працівників поліції, які повідомили йому, що проти нього буде складено адміністративний протокол. Після чого, за словами пенсіонера, в них разом із дружиною та донькою виник конфлікт, під час якого дружина говорила до нього на підвищених тонах та виганяла з дому.

Окрім цього, чоловік подав зустрічний позов проти дружини, у якому також звинуватив її у психологічному насильстві. Хоча й не підтвердив, що жінка вживала нецензурну лайку та погрожувала йому фізичною розправою.

Відтак, суд розглянув позовну заяву ще й від чоловіка.

Під час слухання цієї справи, жінка запевнила, що не лаяла чоловіка та не погрожувала йому фізичною розправою, а лише просила змінити місце проживання. Її слова підтримала і донька подружжя. Вона зауважила, що батько, зловживаючи алкоголем, створює для її матері нестерпні умови для проживання, адже постійно кричить і ображає її.

Розглянувши усі матеріали справи, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 340 гривень. Також йому доведеться сплатити в дохід держави 496 гривень судових витрат.

До речі, чоловік не вперше притягується до адміністративної відповідальності.

Що стосується позову чоловіка до дружини, то в її діях суд не побачив жодних ознак правопорушення, тому провадження по цій справі вирішив закрити.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер