<

На Іваничівщині спостерігається ріст захворюваності на COVID-19: в лікарні 50 захворілих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:51 | 25.03.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській лікарні спостерігається ріст захворюваності на коронавірус. Наразі у відділеннях медзакладу перебуває 50 хворих. Ще 67 – лікуються амбулаторно у сімейних лікарів.

За словами директора КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» Алли Баранчук, станом на 25-те березня 46 хворих на COVID-19 перебувають на лікуванні в інфекційному та терапевтичному відділеннях та ще 4 пацієнти перебувають у відділенні інтенсивної терапії.

Із цих 50 хворих: 15 жителів міста Нововолинська, один – Києва, 6 – селища Благодатного, один – Локачинського району та 27 – мешканці Іваничівщини.

«За березень в лікарню було госпіталізовано 57 хворих на коронавірус. Семеро з них вже одужали», – зауважила Алла Баранчук.

Окрім цього, станом на 25-те березня ще 67 мешканців Іваничівщини, захворілих на COVID-19, лікуються амбулаторно. І спостерігаються у своїх сімейних лікарів в Центрі ПМСД.

Вона запевнила, що в лікарні ще є достатньо ліжкомісць, кисневих концентраторів та ШВЛ-апаратів для захворілих на коронавірус.

«Ми ще маємо місця для стаціонарно хворих. У нас розгорнуто 100 ліжок. З них 4 ліжка у відділенні  інтенсивної терапії. Є кисневі концентратори: 24 – однопотокових та 43 – двопотокових. Усього 67.

Також у нас є 7 ШВЛ-апаратів, два з яких – нові. Наразі цього достатньо. Медичного персоналу, який задіяний для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу, теж поки що вистачає», – зазначила лікарка.

З метою запобігання поширення COVID-19 в лікарні проведено 2 етапи вакцинації: 15-го березня був провакцинований 21 медичний працівник, а 22-го березня ще 20 медиків, що становить 17% від загальної кількості працюючих.

З початку пандемії на Іваничівщині усього зафіксували 825 захворілих на коронавірус. З них 197 – з початку цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер