<

На 22 мільйони менше, ніж цьогоріч: прийняли бюджет Іваничівської громади на 2023 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:44 | 26.12.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
482
/ коментарі 3

22-го грудня депутати Іваничівської селищної ради прийняли бюджет громади на 2023 рік, який становить 48 мільйонів 518 тисяч гривень. Проєкт головного кошторису попередньо затвердили на комісіях та бюджетних слуханнях. Проте на пленарному засіданні бюджет, за яким житиме громада наступного року, ухвалили без жодного обговорення, внесення якихось зауважень, заперечень чи пропозицій.

Відтак, у новому році доходи бюджету Іваничівської громади становитимуть 48 мільйонів 518 тисяч гривень, у тому числі доходи загального фонду – 46 мільйонів 693 тисячі гривень, доходи спеціального фонду – один мільйон 825 тисяч гривень та бюджет розвитку – 30 тисяч гривень.

Видатки бюджету селищної громади складатимуть 48 мільйонів 518 тисяч гривень, у тому числі видатки загального фонду – 46 млн 603 тисячі гривень та видатки спеціального фонду – один мільйон 915 тисяч гривень.

Профіцит за загальним фондом бюджету громади запланований у розмірі 90 тисяч гривень. Стільки ж буде й дефіцит за спеціальним фондом бюджету.

Оборотний залишок бюджетних коштів бюджету складає 300 тисяч гривень, що становить 0,6% видатків загального фонду бюджету селищної громади.

У резервний фонд місцевого бюджету заклали 100 тисяч гривень, що становить 0,21% видатків загального фонду бюджету.

Де братимуть кошти в бюджет?

Основними бюджетоутворювальними джерелами доходів загального фонду селищного бюджету залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю. До бюджету очікується надходження:

  • податку на доходи фізичних осіб в сумі 19 мільйонів 40 тисяч гривень (620%),
  • акцизний податок – 1 мільйон 900 тисяч гривень, 
  • єдиний податок – 5 мільйонів гривень (16,3%),
  • місцеві податки і збори – 8 мільйонів 910 тисяч гривень,
  • податок на майно в сумі 3 мільйони 910 тисяч гривень, з них плати за землю – 3,5 мільйони гривень, податок на нерухоме майно – 410 тисяч гривень.

Ще 550 тисяч гривень керівництво громади очікує отримати від роботи ЦНАПу за надання ним різноманітних адміністративних послуг, 150 тисяч гривень – від орендної плати за користування майном, що перебуває в комунальній власності, та 100 тисяч гривень державного мита.

Обсяг доходів спеціального фонду затверджено в сумі 1 мільйон 825 тисяч гривень. Це є власні надходження бюджетних установ: освітня галузь – 1 мільйон 780 тисяч гривень, галузі культури – 15 тисяч гривень та кошти від продажу земельних ділянок – 30 тисяч гривень.

Окрім цього в бюджеті Іваничівської громади на наступний рік передбачені субвенції з місцевих бюджетів сусідніх громад. Так, Павлівська громада має виділити 100 тисяч гривень на функціонування об’єднаного трудового архіву, 100 тисяч гривень – на фінансову підтримку КНП “Іваничівська багатопрофільна лікарня”, 660 тисяч гривень – на фінансову підтримку КНП “Іваничівський центр первинної медико-санітарної допомоги” та ще 300 тисяч гривень – на утримання музичної школи. В проєкті бюджету Литовезької територіальної громади передбачено 67,332 тисячі гривень субвенції на функціонування об’єднаного трудового архіву.

Як розподілили кошти бюджету?

8 мільйонів 47 тисяч гривень виділили на організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності селищної ради. З них: 6 мільйонів 833,5 тисяч гривень на виплату заробітної плати працівникам апарату, 805 тисяч на оплату енергоносіїв та комунальних послуг та ще 249 тисяч на придбання різноманітних предметів й матеріалів.

287 тисяч гривень передбачили на утримання трудового архіву.

Один мільйон гривень запланували на заходи з організації благоустрою сіл громади. Ці кошти отримає місцеве ВУЖКГ для виплати заробітної плати працівникам, придбання паливно-мастильних матеріальних матеріалів та оплату вуличного освітлення. Однак, цих коштів вистачить лише на 5 місяців. А на весь рік потрібно 2 мільйони 400 тисяч гривень.

Ще у 600 тисяч гривень обійдуться заходи з утримання та розвитку вулично-дорожнього господарства.

20 тисяч гривень заклали на мобілізаційну підготовку місцевих мешканців.

Левова частина бюджету – 33 мільйони 460 тисяч гривень закладена на потреби відділу освіти, культури, молоді та спорту. З них 9 мільйонів 72 тисячі гривень – на дошкільну освіту. Зокрема 6 мільйонів 457,5 тисяч на виплату зарплати, 590 тисяч – на харчування дітей, один мільйон 886 тисяч – на оплату енергоносіїв та комунальних послуг та ще 131,5 тисяч гривень – на придбання пального для обкошування і генератора, миючих засобів й господарських товарів, оплату за інтернет й інші послуги. 13 мільйонів 382 тисячі гривень отримають заклади загальної середньої освіти. З них 5 мільйонів 904 тисячі гривень – на зарплату, 4 мільйони 359,5 тисяч – на комунальні послуги, 220 тисяч – на харчування дітей пільгових категорій, 928 тисяч – на придбання необхідних предметів і матеріалів: пального для автобусів, генераторів і обкошування, ділової документації, медикаментів оплату Інтернету, аналізу продуктів, ремонту шкільних автобусів та відрядних.

Один мільйон 422 тисячі гривень запланували для місцевих мистецьких шкіл. Один мільйон 442 тисячі гривень – для інших закладів у сфері освіти. 154 тисячі – на інклюзивно-ресурсні центри.

Також 5 мільйонів 451,5 тисяч передбачили на утримання Центру культури, дозвілля та спорту і один мільйон 560 тисяч – Дитячо-юнацької спортивної школи. По 40 тисяч запланували на фінансування культурно-мистецьких заходів, організацію дозвілля населення і розвиток аматорського мистецтва та проведення спортивних заходів.

Окрім цього, 3 мільйони 307 тисяч гривень запланували на відділ соціального захисту населення та охорони здоров’я. 500 тисяч витратять на оплату комунальних послуг у місцевій лікарні, 915 тисяч – на виплату заробітної плати працівникам ЦПМСД та один мільйон 389 тисяч піде на утримання Центру надання соціальних послуг.

Фінансуватимуть в наступному році з бюджету громади і місцеві Програми. Так, 136 тисяч виділили на виконання заходів Комплексної програми соціального захисту населення та 245 тисяч – Програми підтримки жителів громади, яких мобілізовано до лав Збройних Сил України та які беруть участь у відбитті військової агресії росії, а також членів сімей загиблих військовослужбовців.

Ще 100 тисяч гривень заклали у резервний фонд, який включає здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та інших непередбачених видатків.

Зауважимо, що прийняття бюджету громади під час пленарного засідання пройшло без будь-якого обговорення. Ніхто з присутніх депутатів не задав жодного питання, не уточнив якогось моменту і не вніс жодної пропозиції чи заперечення. Просто начальниця фінансового відділу Тетяна Бартновська проінформувала присутніх про основні видатки та надходження головного документу громади, а депутати “дружньо” проголосували й затвердили його.

Також цікавим є те, що в бюджет громади на новий 2023 рік заклали на 22 мільйони 273 тисячі гривень менше ніж це було цього року. Нагадаємо, бюджет на 2022 рік становив 70 мільйонів 791 тисячу гривень.




коментарів: 3
  1. При затвердженні бюджету Іваничівської ТГ на 2022 рік доходи бюджету становили 70 791,0 тис грн., в т.ч. 29 660,2 тис грн. – освітня субвенція. Бюджет на 2023 рік затверджено на 22 273,0 тис грн. менше, ніж на цей рік в сумі 48 518,0 тис грн. без освітньої субвенції.
    У Законі України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» бюджетні призначення за освітньою субвенцією затверджено без розподілу між місцевими бюджетами. При цьому, статтею 31 Закону установлено, що, розподіл даної субвенції між місцевими бюджетами здійснюється Кабінетом Міністрів України. Враховуючи зазначене, обсяги освітньої субвенції будуть включені до місцевих бюджетів виключно після прийняття відповідного нормативно-правового акту Кабінету Міністрів України.

  2. Війна сильно вплинула на Іваничі, розбомбили консервний завод колишній, а також дороги, і тротуари кругом кратери як після ударів “солнцепьока”. Добре хоч бардюри побілені

  3. а куди поділи гроші які були закладені на освітлення вулиць 2022 році? не хочуть розповісти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок