<

«Матюкатися хочеться»: голову Іваничівської громади звинувачують в тому, що вона саботує допомогу ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 22.07.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
3424
/ коментарі 3

Скандальна діяльність голови Іваничівської громади, яка направлена проти місцевих волонтерів, набирає нових оборотів. Лідія Томашевська стала основною героїнею передачі волинського телеканалу.

Ведучий передачі «Матюкатися хочеться», що виходить на 12 каналі, зазначив, що голова Іваничівської громади саботує допомогу ЗСУ, систематично вставляє палиці в колеса місцевим волонтерам й оберігає пам’ятники тоталітарних символів. Саме тому від її вчинків «матюкатися хочеться».

“Я давно не бачив, щоб людина з такою наполегливістю, більше того, навіть впертістю, систематично наступала на ті ж самі граблі”, – зауважив він.

Ведучий програми нагадав, що Томашевська заборонила благодійний ярмарок на допомогу ЗСУ, наполягає на збереженні пам’ятників тоталітарних символів совєтщини в селищі, коли з пропагандою “общого прошлого” нелюди вбивають українських громадян, а також систематично “вставляє палиці в колеса” місцевим волонтерам. Наприклад, відмовилась надати приміщення місцевим волонтеркам під заготівлю сухих супів бійцям на передову.

“Кажуть, продукти збирають усім миром і за допомогою до влади не зверталися. Лише попросили якесь пусте приміщення з підведеними комунікаціями на період діяльності. За словами мешканців, таких приміщень в Іваничах – море. Але селищна голова відмовила, мотивуючи якраз відсутністю таких приміщень. Окей. Впорались і без неї”, – йдеться в передачі.

Однак, найбільше обурило авторів передачі те, що голова громади оголосила допомогу, яку місцеві мешканці позносили для бійців, стратегічним резервом селища і зачинила її під ключ. Доля цих речей і по сьогодні невідома.

“Мене вразило інше. Виявляється Лідія Михайлівна відразу після повномасштабного вторгнення, оголосила збір всього потрібного для військових. Місцеві жителі відгукнулися на її клич, почистили власні підвали, поскуповували все, що могли в місцевих магазинах і позносили купу речей і продуктів.

І що думаєте, Томашевська віддала це все на потреби військових? Хрін там. Вона це все оголосила стратегічним резервом селища і зачинила під ключ. Коли ж волонтерки спробували поговорити з головою селища, щоб дозволила забрати хоча б теплі шкарпетки, бо саме їх просили бійці на передовій, вона не відповідала. А в приміщення ради їх просто не пустили”, – наголосив ведучий.

Окрім цього, в програмі Томашевську звинуватили в саботажі допомоги фронту. Адже вона невідомо де два місяці тримала овочі, які жителі позносили для бійців на фронт. І лише, коли вони почали гнити, віддала волонтерам.

“Продукти, які пролежали два місяці невідомо де, пані Томашевська поблажливо передала волонтерам. Щоправда технологіями, як робити супи і борщі з уже гнилих буряків, цибулі та картоплі, не поділилася. І якщо з речами ще розбиратися треба, то з продуктами чистісенький саботаж допомоги фронту маємо”, – запевнили автори нового випуску «Матюкатися хочеться».

Ведучий закликав правоохоронні органи звернути увагу на вчинки Томашевської. Адже за саботаж допомоги ЗСУ має бути юридична відповідальність.

Читайте також:

Чому в Іваничах голова громади забороняє благодійні заходи

Комуністичний танк та «вічний вогонь» з Меморіального комплексу в Іваничах забирати не будуть, – Томашевська

В Іваничах місцева влада заборонила благодійний ярмарок: жителі громади обурені, а організатори планують його таки провести

Комуністичний острів в Іваничах: «вічний вогонь», пам’ятник радянському солдату, пусті могили та пропаганда про героїв літака, який мав бути на місці танка

Танк в Іваничах навіть не хитається: чому в селищі не говорять про знесення радянського пам’ятника

Танк в Іваничах немає ніякої історичної цінності, – директорка музею




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок