<

Єпископ Володимир-Волинський і Турійський провів зустріч з керівниками Іваничівського району та селища

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 10.03.2017 / Іваничі /
Перегляди
1
/ коментарі 2

7-го березня до Іваничів завітав керуючий Володимир-Волинською єпархією Української православної церкви Київського патріархату єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей.

Зустрічали його хлібом керівники району та селища, працівники установ. Єпископ цікавився роботою, настроями. Звернув увагу на карту району, зупинився біля фотостели загиблих воїнів АТО у фойє залу засідань, на запрошення зайшов у кабінети керівників голови районної державної адміністрації Лілії Кревської, голови районної ради Андрія Бадзюня, селищного голови Федора Войтюка. Та повідомив мету своїх відвідин.

Нещодавно була утворена Володимир-Волинська єпархія, його призначили керівником і тепер єпископ Матфей має можливість спілкуватися з керівниками влади і покращувати рамки співпраці у напрямку, що могли б зробити корисного як церква, так і влада для наших жителів і парафіян.

У свої короткій промові, єпископ Матфей, зокрема, сказав, що церква і держава відділені. Але ми не відділяємо суспільство, наших віруючих від тих потреб і нагальних питань, які виникають.

— У цей складний час, коли йде неоголошена війна, коли в нас багато викликів, коли постає дуже багато нагальних суспільних питань, де церква може співпрацювати з органами державної влади на місцях, ми повинні робити все від нас залежне, щоби в перспективі щось покращувати.

Багато проблем є у суспільстві, церква хоче допомагати, щоб ми їх подолали. Йдемо до органів влади і її очільників, щоб у цей відповідальний і важкий час давати людям ті вказівки і дороговкази, які допомагатимуть їм гідно вирішувати проблеми.

У нас не зникла корупція, не зникли негативні явища в середовищі українському, ми знаходимося в економічній і духовній кризі, ми знаходимося перед викликом зовнішньої агресії. І тому наше бачення, церкви, допомагати в усіх добрих намірах, в усіх добрих справах, які допоможуть нашому суспільству вийти із цієї затяжної кризи. Вона утворилась не зараз, вона утворилась давно. Ми це відчуваємо. Церква бореться з цими наслідками, які дісталися з атеїстичного минулого.

Повинно бути співробітництво. Не поборювання церкви владою чи панування церкви над владою. Цього не повинно бути. А повинно бути співробітництво духовного і світського. Щоби люди у цей складний час, бачачи нашу взаємну підтримку, взаємні бажання щось створити на користь нашого суспільства, нашому народу, були впевненими, що у недалекому майбутньому буде покращання і розвиток, –сказав у своїй промові єпископ Матфей.

Опісля єпископ ще  спілкувався із керівниками району Лілією Кревською та Андрієм Бадзюнем та селищним головою Федором Войтюком, з кожним окремо.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа