<

Кошти місцевого бюджету «йдуть на вітер»: голова Іваничівської громади програла суд ТОВ «Аванті-Девелопмент»

18:49 | 29.03.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
2812
/ коментарі 4

Постачальник теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент», який опалює бюджетні установи та організації Іваничівської громади, використовуючи альтернативні джерела енергії, виграв суд проти голови селищної ради Лідії Томашевської. Відтак, кошти місцевого бюджету, витрачені на адвоката, «пішли на вітер».

Про це БУГУ повідомив директор теплопостачальної організації Костянтин Богатов. За його словами, 29-го березня відбулося засідання суду, який і виніс рішення, задовольнивши позов ТОВ «Аванті-Девелопмент» і скасував рішення Іваничівської селищної ради від вересня 2022 року “Про встановлення тарифу на тепло – 3,190 грн/Гкал з ПДВ”. Як тепер виявилось, Томашевська це робила, не маючи на це жодних законних підстав.

Нагадаємо, Томашевська і керівництво ТОВ «Аванті-Девелопмент» не могло дійти консенсусу щодо того, по якій ціні платити за теплопостачання. Голова селищної ради вперто запевняла на тому, що розрахунковий тариф на тепло має бути такий, який був на 24-те лютого 2022 року, тобто до війни – це 3,190 грн/Гкал.

Тоді, як директор ТОВ «Аванті-Девелопмент» Костянтин Богатов був переконаний, що законним є тариф 3,004 грн/Гкал. Нонсенс у тому, що постачальник пропонував нижчий тариф – 3,004 грн/Гкал. 

У коментарі БУГу Богатов наголосив, що був впевнений: Закон на його стороні. Саме тому подав скаргу на селищну раду, яку розглянув Волинський окружний адмiнсуд. 6-го березня відбулося перше судове засідання у цій справі в Луцьку. Потім ще було два підготовчих засідання, а 29-го березня – основне.

“Вони самі затвердили більший тариф, ніж у нас був. Ми не зверталися й не просили цього робити. В липні він був 3,004 грн/Гкал, а у вересні вони нам чомусь затвердили 3,190 грн/Гкал. Це нікчемне рішення. Воно прийняте з порушенням процедури і ми оскаржили його в суді. Ми довели, що це не правильно, і суперечить чинному законодавству”, – зазначив Богатов.

Він радий, що в цій справі перемогла справедливість. Однак, зауважив, що Томашевська на пустому місці спричинила скандал, а також, не маючи жодних законних підстав, понад два місяці не сплачувала за тепло й заборгувала «Аванті» 2,5 мільнони гривень, через що в ліцеї №1, дитсадочку та лікарні кілька днів не було опалення.

“Зараз виходить, що ми правильно вимагали кошти і всі відділи й установи громади нам правильно платили, дійсно по законних договорах. А Томашевська на пустому місці спричинила скандал. Я радий, що справедливість перемогла”, – наголосив очільник теплопостачальної організації.

До того ж, за словами Костянтина Богатова, Лідія Томашевська даремно витратила кошти місцевого бюджету, оплачуючи послуги адвоката.

“Тільки даремно кошти місцевого бюджету витратила на адвоката. Ще й судові витрати а це понад три тисячі гривень, доведеться заплатити”, – підкреслив Богатов.

До слова, згідно інформації з Prozorro, послуги з юридичного консультування та юридичного представництва вартували селищній раді 30 тисяч гривень.

На позачерговому пленарному засіданні ситуацію із зупинкою опалення в комунальних установах Томашевська назвала “політичним нагнітанням”. Однак, тепер бачимо, що воно проявилося в діяльності голови громади.

У суді наразі знаходяться ще дві позовні заяви ТОВ «Аванті-Девелопмент» проти голови горомади, до яких їх також спонукала діяльність Томашевської. Тож замість того, щоб дбати про потреби місцевих мешканців і розвиток громади, Лідія Томашевська, витрачає кошти місцевого бюджету на суди й адвокатів.

Нагадаємо, конфлікт між Томашевською та ТОВ «Аванті-Девелопмент», яка опалює бюджетні установи селища альтернативними джерелами енергії, триває вже кілька місяців. Спочатку очільниця громади перевела приміщення теперішньої початкової школи ліцею №1 з опалення тріскою назад на обігрів газом, потім викинула з місцевого бюджету майже мільйон гривень на вітер, повторно встановивши в котельнях «Аванті» лічильники.

А опісля взагалі вирішила не платити за опалення. Відтак це призвело до того, що комунальні установи, а це об’єкти критичної інфраструктури на кілька днів залишилися без тепла.




коментарів: 4
  1. Таким чином бюджетні кошти, а також ті, які заплатили адвокатам потрібно стягнути з Л.Томашевської. Іваничівці, ви випадково, не з казлячої породи?

  2. Щось не зрозуміло з розмірами тарифів:
    – Тариф селищної ради: 3190 грн/Гкал з ПДВ, або 2658,48 грн/Гкал без ПДВ
    – Тариф постачальника: 3605,38 грн/Гкал з ПДВ, або 3004,49 грн/Гкал без ПДВ.
    То чий тариф вищий?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок