<

Корупційна складова чи службова халатність: атовцю з Іванич двічі виділили землю, про одну він не знав

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:50 | 24.01.2022 / Іваничі / /
Перегляди
5906
/ коментарі 2

Ветеран АТО з Іванич Віталій Пасічник у 2021 році звернувся в селищну раду для виділення йому земельної ділянки. Проте згодом виявилось, що на нього вже у 2015 році оформили землю, про яку він не знав, як стверджує, документів не підписував. Нині на чоловіка, за його словами, вчиняє тиск голова громади Лідія Томашевська.

До БУГу звернувся учасник антитерористичної операції Віталій Пасічник з Іванич. Чоловік розповів, що він у березні 2021 року написав заяву для виділення йому земельної ділянки на ведення сільського господарства, як учаснику бойових дій. Там заяву прийняли та погодили. Коли Віталій виготовив документи на проєкт землеустрою, за які заплатив 4012 грн, то із бюджету, йому повернули 50% компенсації згідно з програмою Іваничівської селищної ради, що становить 2006 грн.

Згодом, при розгляді проєкту, учасник земельної комісії Руслан Мартинюк з’ясував, що на Пасічнику у з 2017 року уже числиться одна земельна ділянка площею 1 Га.

За словами атовця, він про її існування не знав. Ніяких документів не підписував та не отримував на руки. Тож, щоб відновити справедливість, звернувся за підтримкою до депутатів.

Нагадаємо, Буг писав, що на земельну комісію Іваничівської селищної ради по цьому питанню викликали поліцію.

Водночас, як розповів БУГу Пасічний, голова Іваничівської селищної ради вимагає в атовця повернути в селищну раду компенсованих дві тисячі гривень. На це атовець не погоджується, оскільки хоче отримати свою, передбачену законом, земельну ділянку.

Він повідомляє, що селищна голова почала вчиняти на нього тиск, неодноразово застосовувала вплив, залучала поліцію, яка вимагає у чоловіка повернення коштів.

“Останньою краплею стало те, що до мене приїхав шериф селищної громади. Подзвонив до прокурора з Нововолинська, дав мені слухавку. Жінка, яка представилася прокурором з Нововолинська, вимагала, щоб я віддав гроші, інакше вони будуть притягувати мою матір до кримінальної відповідальності за підроблення підписів”, – розповів Віталій Пасічник.

До слова, матір атовця у 2015 році зверталася в селищну раду, писала заяву від свого імені та принесла необхідні копії документів. Однак тоді їй відповіли, що землі немає, як буде, то повідомлять.

Після того чоловік 24-го січня написав заяву в прокуратуру Нововолинського відділу Володимир-Волинської окружної прокуратури, у Волинську обласну прокуратуру та Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Львові з проханням розпочати службове розслідування та внести відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами зловживання владою, підроблення та перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, статті 264, 265, 266 Кримінально кодексу України.




коментарів: 2
  1. Вот так. Людина захищала нашу Державу.За це йому дякувати треба. А ці аферисти ще погрожують йому. Де влада в нашій державі. Як не стидно вам. Вас за такі справи треба садити. Ганьба вам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер