<

Конфлікт у Грибовиці: батьки впевнені, що їх дитину б’ють в дитсадку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 18.03.2016 / Іваничі / , /
Перегляди
116
/ коментарів 27

Конфлікт між завідуючою дитячого дошкільного закладу в селі Грибовиця Іваничівського району  Оксаною Кузьмич та багатодітною сім’єю Бубекіних розпочався ще минулого року. Батьки впевнені – до їх п’ятирічного сина Тараса в садку застосовували фізичну силу.

“Він видумує все, тут ніхто дітей не ображає. У мене вища освіта педагогічна, педучилище Володимир-Волинське, педагогічний інститут за спиною. У вихователя 26 років стажу, а в мене – 25. Ми не одне покоління виходили, я з 90-го року тут працюю. Ніколи такого не було. Це видумки та наклепи на нас. Конфлікт почався минулого року, коли привели старшого Богдана в садок. Дитина була обкидана каліками і батьки ставили претензії, не хотіли, щоб спав біля інших.

Батьківський комітет збирає по 10 гривень благодійних внесків, Бубекіни їх не здають. В них ніколи нема грошей. Ми єдине зробили зауваження, щоб полікував дитину. З того почалося. Тато не відреагував. Тоді написали в соціальну службу, працівники приїхали перевіряти. Там три сім’ї живуть в одній хаті і кімнатка два на три. Його хлопчику ще два місяці лишилося до випуску, що він хоче доказати? Кому? Він не дає нормально працювати”, – пояснює ситуацію завідуюча садочка.

Пристрасті навколо дітей Бубекіних не вщухають. І батьки, кажуть, не можуть змиритися, що до їхніх діток ставляться в садочку як до другорядних. Найстарший син Богдан вже навчається в школі, йому сім років. Другий, Тарас, до недавніх пір ходив у садок. Тепер батьки серйозно задумались над тим, чи варто водити туди дитину. Хлопчик розповів, що вихователька била його лінійкою по ногах.

Вихователь Мирослава Король пояснює: не била, а просто налякала свого вихованця. Дитина пустувала і треба було якось вкласти її спати.

“Запитайте у будь-кого з цих діток, чи ми їх ображаємо? У садочку 25 дітей і ніхто не жаліється”, – говорить вона.

Сім’я справді живе не дуже багато, туляться всі у невеликій кімнаті. Наталія у декреті, глядить ще двох молодших донечок, а Василь працює у Нововолинську. Він розповідає, що аргументом для завідуючої, щоб не прийняти їх старшого сина, стали… адиноїди. Мовляв, малий через хворобу сам не міг спати, хрипів, і іншим не давав. Тоді завезли Богдана в Іваничі, взяли в лора довідку про те, що може відвідувати садок. Однак завідуюча сказала, що довідка куплена. Аналогічний документ привезли з Луцької дитячої лікарні. Через деякий час у сім’ю приїхала комісія зі служби у справах дітей. Завідуюча, каже Василь, повідомила, що в хаті Бубекіних нема туалету і ванни й діти ходять брудні. У зв’язку з конфліктом збирали навіть виконком, на якому були присутні голова сільради, секретар, бухгалтер, керівник Іваничівського центру первинної медико-санітарної допомоги Роман Киця, 2 людини зі служби та сільська медичка.

“Після виконкому завідуюча садком трохи втихомирилася, більше нас не чіпала. Потім по нашому питанню провела збори, на яких були присутні тільки частина батьків, наближених до неї. Інших не повідомили. Благодійні внески справді не плачу, я того не боюся сказати. Бо це не примусово”, – говорить Василь Бубекін.

Малий Тарасик не хоче йти в садок. Батьки говорять, що бачили сліди від лінійки на своїй дитині і шукають справедливості, тепер вже у районі. Шоковані вихователі в свою чергу шукають пояснень і кажуть, що від усієї цієї катавасії зникло бажання працювати.

Ясно одне: від війни, в яку загралися дорослі, найбільше страждають діти.

IMG_6103
IMG_6111
IMG_6113
IMG_6123
IMG_6124
IMG_6128




коментарів: 27
  1. Шановні вихователі ДНЗ, зрозумійте нарешті, що оцінку з таких предметів як “людяність”, “любов до дітей” ставить життя та люди, і байдуже які у вас дипломи та педагогічний стаж. Врахуйте це Надіє Андріївно. Можливо у деяких педагогів пройшла професійна деформація і пора уже дати дорогу МОЛОДІ!!!!!

  2. Спершу я б порадила соціальним службам вивчити умови проживання сім’ї Бубекіних і відношення самих батьків до дітей. А тоді висловлювати недовіру та зневагу до вихователів. Чи це нормально, що 6 чол.( мама, тато і 4 дітей) проживають в одній кімнаті? Там діти дійсно обманюють.

    • А може педагоги обманюють? Cоромно сидіти на лаві підсудних, еге ж? Котляревського почитайте, інтелігенція деградована! “А брехунів там заставляли
      Лизать гарячих сковород…” Пекло, пекло! Як не на лаві тут посидите, тот там точно не дадуть! Нормальні педагоги не будуть загризати людей на кістки, бо у них є людяність! А ви – фашисти!

  3. Більше брехні та наклепу від батьків. У Луцьку дитину прооперували і Богдан знов почав ходити до садочку.Вихователі до дітей відносяться одинаково і ніхто не ділить на першо- або другорядних. А коли діти приходять хворі у дитсадок, то зауваження завжди лунають у сторону батьків і це правильно. Ви подивіться скільки зараз коштують медикаменти, то чому батьки здорових діток мають переживати.Коли в мене дитина хвора я в садок не веду, щоб не заразити іншу частину дітвори. Нехай оця сім”я передивиться своє ставлення до своїх дітей та навчиться поваги до окружаючих їх людей.

  4. А ще мене цікавить,чи давно відвідувала садочок санстанція?Діти харчуються на тих самих партах,щой граюиься і де проводиться заняття.на що збирають боагодійні внески?Невже так важко закупи серветки аби столові прибори та хліб не лежали просто на столі….

    • Благодійні внески це ініціатива всіх батьків, їх використовують на миючі засоби, фільтри для води, туалетний папір, тому що наша держава на такі речі не виділяє грошей.

      • А ще ініатива хворих – подяки лікарям, ініціатива батьків- подарунки вчителям, правопорушників – міліціонерам.
        Продовжити про благодійні списки?

      • Виділяє. Та педагоги зади свої не піднесуть, щоб попросити. За законом батьки лише один із можливих варіантів. Як педагоги не можуть знайти – нехай хоч раз самі здадуть. А за те, що сімя гроші не здає наражати дітей на небезпеку залишитися взагалі без сімї – фашизм.

  5. А як думала сім’я Бубекіних – водити дитину в садок і ні за що не платити? Його дитина користується всіма тими благами, що й інші діти і як задарма? Такого в нашій державі немає, бо ніхто крім батьків за своїх дітей дбати не буде і дитсадки і школи покладені на плечі батьків. А можливо дитину в сім’ї не так виховують, що не слухає дорослих і вихователь тут ні до чого.

  6. Не буду судити вихователів у відношенні до дитини, але судячи з фото там не пак все педагогічно, як би мало бути. Шановні вихователі і помічники їхні, цікаво чи бажали б ви такого безладу на столах ваших дітей коли подають сніданок чи обід?.. думаю що ні. Маючи садкову дитину, я щаслива що моя дитина не відвідує такий садок, а на порядок кращий.
    І ще…. цілком підтримую коментар Педагог // 18.03.2016 at 20:25
    26 років стажу!Тут виникає ряд запитань! А коли останній раз вихователь була на курсах підвищення кваліфікації?
    А чи не почала вихователь ” викидати” негативні емоції на дітей, які за стільки років накопичилися в ній саме через дітей, і через низьку заробітну плату (тому що вона у вихователів така є). А тут бідна сім”я, багатодітна, от і можна на них як кажуть “розрядитись”.
    Абсолютно не за те щоб наказували вихователів, але за те щоб вихователь, мала совість вибачитись перед батьками і особливо дитиною, і обов”язково, змінити своє відношення до дітей, бо діти не винні, що вони бідні.

  7. провести в установі нормальну перевірку.
    а батьки би скинулись на камери спостереження – село не бідне, там через хату як не податківець, то мент.
    Є цілий сільський молодий голова, за фахом передагог – ото хай розрулить проблему.
    І Жучку підключити, хай покаже, що вона не тільки прислуговує владі, а й про діток думає.
    Хоча знають всі, як вона про діток думає – а ніяк!

  8. Шановні. Не ображайте один одного.В районі і про дітей ,і про педагогів думають , А Ви, оксано ,назвіться правильно( не ховайтесь)і прийдіть ,і розкажіть про виявлені порушення.

    • Прозрійте, людиська!
      В садочку побили дитину.
      Тут якось не дуже треба визначати, чи тепло в неї в хаті, чи мама з татом живе разом, коли працівник садка вчинив протиправне діяння.
      Мені соромно за вас, бо ви намагаєтесь відбілити освіту, котра мала би бігом вирішити те питання.
      А зрештою чого можна чекати від нашої Іваничівської освіти, про шо я кажу …

  9. Мій син ходить в цей садочок і я не мою притензій до вихователів.В нас теж багатодійна сім’я,обоє шахтарі(вересні залишилась взагалі без роботи) і ставлення до мого сина не змінилось,а другорядними себе називає батько цього хлопчика.І говорити про село податківців і міліціонерів це просто безглуздо.Люди які люблять скандалити будуть і в школі шукати якісь причини і недоліки.
    Підкажіть,будь ласка,мені не подобається ні коментарі,ні стаття,а туди помістили фото мого сина без моєї згоди,це як можливо новий КОНФЛІКТ

    • Там є і мій племінник, нічого проти не маю.
      То може у всіх мам треба просити дозволу на публікацію фото їх діток? і так вплоть до 70 років – бо ми завжди для батьків діти…

  10. 3.1. Персональні дані дитини віком до 18 років можуть збиратися та поширюватися, як правило, лише за згоди її батьків чи законних представників. Винятком є ситуації, коли дитина є публічною особою (наприклад, спортсменом) і інформація стосується її публічної діяльності

    • Мама – Ви педагог.
      Хватить захищати освіту.
      Невже коли якесь ЗМІ іде в садочок чи школу писати сюжет, то беруть письмивий дозвіл в усіх-усіх-усіх батьків?
      Нема вже до чого вчепитись?

  11. просто гість щоб судити педагогів з таким стажем треба ще самому його мати і повчи граматику я за педагогів і цю сім”ю добре знаю у них гроші на горілку і на себе є а на дітей немає.а за дитячі гроші живуть і навіть ті які діти наколядували то пропили

  12. Я працюю в місті психологом і аідповідях дитини можу сказати що дитина завчила як відповідати,жах батьки вчать дитину казати брехню.

    • Психолог, який пише безграмотно.
      Позор!
      Спитаю в методиста Нововолинська, хто така може бути.

  13. Це позор такій освіті ,що захищає таких горе-батьків.Я з Ольгою згідний.Бубекіна старший син навчається з моєю дитиною в одній школі так він розказує,що іх син робить по відношенню до дівчат не дитячі рухи .Але це не дивно,адже батьки сплять в одній кімнаті з дітьми.На що тільки дивляться соцпрацівники?

  14. Які б не були батьки, а вихователь, який хоче залишити дітей навіть без таких батьків, це гнилий фашист. Діти ваш пріоритет, злі гади! Діти – головне. Побили, а тоді ще й топлять! Під суд мало таких віддавати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер