<

Хто дав шанс «Біопротеїну» будуватися на Іваничівщині? Протокол громадських слухань 2016-го року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:43 | 15.03.2019 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ коментарі 4

Обговорення будівництва заводу “Біопротеїн” на території Мишівської сільської ради розпочалося у 2015-му році, тобто задовго до створення Іваничівської ОТГ.

ТзОВ “Біопротеїн” зареєстроване у Луцьку в 2015-му році з метою будівництва заводу із переробки відходів від забою птиці та одержання протеїну.

Завод спеціалізуватиметься на виробництві готових кормів для тварин, які утримуються на фермах. Керівництво ТзОВ “Біопротеїн” запевняє, що ніякої шкоди довкілюю така діяльність не несе.

Читайте також: Жахливий сморід від підприємства “Екопротеїн” турбує нововолинців

Питання щодо будівництва заводу вперше підняли, коли Мишівська сільрада входила до Іваничівського району. Зокрема, 16-го листопада 2015-го року в Мишеві відбулися громадські слухання щодо будівництва цеху виробництва кормів для дрібних і непродуктивних тварин та цеху технічних фабрикатів на території сільради поза межами населеного пункту.

На цей час в Іваничівській районній державній адміністрації не було керівника, адже екс-голова РДА Федір Войтюк виграв вибори на селищного голову Іванич, до обов’язків якого приступив не відразу через суди з “Свободою”.

Першим заступником голови РДА був Теодор Гавінський.

Районною радою офіційно керував Віктор Вілентко, який служив в зоні АТО, відтак його обов’язки на час відсутності виконували заступник Юрій Мазурок та тоді ще радник на громадських засадах Андрій Бадзюнь.

20-го листопада 2015-го року головою районної ради обрали Андрія Бадзюня. Відповідно, в подальшому розгляд питання будівництва “Біопротеїну” відбувався за його участі. Про це свідчить протокол громадських слухань від 11-го березня 2016-го року.

Про проведення слухань було проінформовано в ЗМІ.

16-го квітня 2018-го року, розглянувши лист першого заступника начальника головного управління держгеокадастру у Волинській   області Полякова, Іваничівська селищна рада вирішила погодити у виставленні на земельні торги щодо формування лоту для продажу права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 8,2305 гектарів.

За результатами земельних торгів 18-го червня 2018-го року був заключений договір оренди земель державної власності на території Іваничівського району в особі першого заступника начальника головного управління держгеокадастру у Волинській області Анатолія Полякова та ТзОВ “Біопротеїн” в особі директора Миколи Маківки.

Ділянка, де планують будувати завод, знаходиться неподалік відстійників Іваничівського цукрового заводу. Інвестори обіцяють населенню створити близько 80-ти робочих місць, де зможуть працювати місцеві жителі.

На заводі перероблятимуть відходи від Нововолинської та Володимир-Волинської птахофабрик. Транспортувати їх будуть спеціально обладнаними автомобілями у закритих контейнерах з нержавіючої сталі, кров – у бочках.




коментарів: 4
  1. Люди схаменіця де ваш здоровий глузд.чим ми.наші діти і внуки будуть дихати і яку воду ми будем пити.а ті …хто дозволяє і ставить підписи на таких документах хай задумаються як їх будуть згадувати після того як побудують той завод

  2. ті хто планують і підписують такі документи хай перше подумають як їх будуть згадувати діти і внуки після того як буде побудований той завод і якими словами будуть дякувати за приємний запах чистого ловітря і смачну воду в колодязях а також за наше здоровя і здоровя наших дітей і онуків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа