<

Іваничівці доєдналися до відзначення Дня Європи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 12.05.2017 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

11-го травня об 14-й годині на центральній площі селища Іваничі зібралося молоде покоління, працівники установ селища, щоб засвідчити своє єднання із Європою. 

Урочистість розпочалася із підняття прапорів України та Європейського Союзу. Цю місію доручили школярам. Прапори піднімали одночасно. Спочатку лунав Гімн України, потім Гімн ЄС.

Голова районної державної адміністрації Лілія Кревська звернулася до присутніх:

– Сьогодні історичний день. Рада Європи підписала безвіз для України. Це була довга дорога. Багато було зроблено кроків. Тепер українці зможуть подорожувати без віз у тридцять чотири країни Європи. Я вважаю, що це величезний поступ для України. І не тільки ми зможемо їхати у Європу, я переконана, до нас прийдуть бізнесмени, прийдуть інвестиції. Цьому ми маємо завдячувати не тільки нашим високопосадовцям, політикам,дипломатам, журналістам, а, насамперед, учасникам Євромайдану, Небесній Сотні, нашим бійцям, які захищають рубежі України. Україна – це центр Європи і ми хочемо жити так, як живуть у Європі. Це величезна відповідальність. Ми маємо будувати Україну в Європі і Європу будувати в Україні, – сказала Лілія Кревська.

Заступник голови Іваничівської районної ради Юрій Мазурок пригадав, як у 2013 році вперше в Іваничах на центральній площі селища невелика група активістів піднімала прапор Європи. Це був початок грудня. Після цього їхали на  Майдан. Це їм, учасникам Майдану, дяка, Небесній Сотні. Але до цього часу не покарані ті, хто вбивав, висловив своє занепокоєння Юрій Мазурок. Він також вважає, що ми маємо в Україні побудувати Європу.

Виступ сповнений оптимізму про розбудову України в Європейському Союзі був виступ від молодого покоління учениці КЗ “ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназії смт.Іваничі” Тетяни Чонтош.

До підніжжя фотостели Героїв Небесної Сотні було покладено квіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця