<

Іваничівські «Срібні дзвіночки» віднайшли переможців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:22 | 20.01.2015 / Іваничі / , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Де ще у світі є така чарівна пісня, як українська В нас з піснями стрічають гостей і виконують найважчу роботу – це хліб і сіль народу.

От і минулої п’ятниці у приміщенні районного Дому «Просвіта» зібралися музичні натури з усієї Іваничівщини, адже саме тут проходив конкурс  української патріотичної пісні «Срібні дзвіночки». Це свято проходить  вже не вперше, проте цьогорічний конкурс порадував тим, що зросла масовість його учасників. Бажанням випробувати свої вокальні здібності запалилися учні 26-ти шкіл району, а це 45 вихованців з різних навчальних закладів. Кожен номер вражав артистичністю, оригінальністю, сценічністю. Учасники заінтригували своїм зовнішнім виглядом – на сцені майоріли різнобарвні віночки, стрічки, узори на вишиванках. Не залишилися поза увагою і любителі вишуканих суконь і костюмів.

До речі, жанрове різноманіття композицій теж захоплювало. Від ніжної, ліричної мелодії і до жвавого ритму сучасного репу кожен мав змогу в улюбленій  музиці віднайти себе. Учасники продемонстрували високий рівень виконавської майстерності, вміння відтворити характер виконуваного твору. За умовами конкурсу всі учасники були розподілені по трьох вікових групах.  Напевно, надскладним завданням для журі стало визначення призових місць, коли всі учні були підготовлені настільки професійно.

Втім, найвища сходинка п’єдесталу дісталася Анастасії Курач ( НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» смт .Іваничі), друге місце розділили   дзвінкоголосі  учні  Софія Салатюк ( КЗ «ЗОШ  І-ІІІ ступенів №2 імені Юрія Лелюкова») та Юрій Грицюк ( ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Павлівка), а  третє – Денис Недбайло ( ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Луковичі) і Катерина Лемешко (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Риковичі). В середній групі  першість виборов дует Уляни Лободи і Ніколь Мороз (НВК «ЗОШ І-ІІ І ступенів № 1- гімназія» смт.Іваничі  ), друге місце посіли Олена Якобюк (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Гряди) та Вікторія Дацюк (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Поромів) , а на третьому по праву опинилися Валентин Денисюк ( ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Соснина) й Наталія Туруцька (ЗОШ І-ІІІ ступенів І-ІІ ступенів с.Жашковичі).  І, нарешті, серед наймолодших виконавців, чиї виступи були найбільш цікавими та щирими, фортуна посміхнулась  Ангеліні Піварчук (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Павлівка) , яка отримала перше місце, друге здобули дует Владислава Коцюби і  Павла Прокопчука  (НВК «ЗОШ І-ІІ І ступенів №1-гімназія» смт.Іваничі) та Анастасії Базилюк (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Стара Лішня), третє – Вероніка Бездітна (ЗОШ І-ІІ ступенів с.Старий Порицьк) й Демян Мартиновський (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Гряди).

IMG_7433

Нині, не дивлячись на події, що розгортаються в державі, розвиток української пісні досягнув свого апогею. Навіть коли серця переповнені болем, спів не стихає. Незліченна кількість композицій про українського воїна, любов до батьківщини, материнство свідчать про те, що духовно народ ожив і житиме доти, доки звучатиме задушевна українська пісня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер