<

Іваничівські поліцейські попереджають про інтернет-шахраїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:25 | 6.02.2016 / Іваничі /
Перегляди
2
/ коментарі 4

З розвитком сучасних інформаційних технологій у світі все більше і більше людей користуються послугами телекомунікаційних систем, у тому числі Всесвітньою мережею Інтернет.

Все більше і більше з’являється сайтів, на яких різноманітні підприємці та фірми пропонують свої товари та послуги. На таких сайтах за товар або послуги пропонується перерахувати кошти на номер розрахункового рахунку. Дуже часто можливістю отримати гроші наперед користуються різноманітного роду шахраї, які, отримавши гроші, не надають ніяких товарів та послуг.

Так, на території Іваничівського району Волинської області протягом 2015 року зареєстровано 10 кримінальних правопорушень кваліфікованих правоохоронними органами як шахрайство, з яких 7 пов’язані з використанням Всесвітньої мережі Інтернет. Найчастіше громадяни стають потерпілими від шахраїв купуючи товари, які замовляють на різноманітних сайтах чи надають інформацію про свої платіжні картки особам, які телефонують з невідомих номерів мобільних телефонів.

Іваничівське відділення поліції Нововолинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області нагадують основні правила, дотримуючись яких, можна уберегтися від мисливців легкої наживи: будьте особливо уважними й обережними, коли читаєте інформацію про купівлю-продаж через мережу Інтернет. Особливу пересторогу мають викликати оголошення, де вказана надто низька ціна.

Найчастіше зловмисники пропонують отримати передплату за товар; не давайте занадто багато інформації про себе: не вказуйте імені, адреси, не повідомляйте свої логіни та паролі; при використанні для інтернет-торгівлі банківських карт, варто оформити одну картку спеціально для таких операцій. В жодному разі не розголошувати ідентифікаційні дані банківських карток, онлайн-гаманців; користуйтеся послугами кур’єрської доставки і сплачуйте вартість товару за фактом доставки; якщо Вам телефонують з невідомих номерів, представляючись працівниками банку, і повідомляють про незрозумілі операції з платіжними картками, то передзвоніть на гарячу лінію банку і дізнайтеся чи дійсно є якісь проблеми з Вашим рахунком.

Також Іваничівське відділення поліції просить не вірити особам, які телефонують громадянам і, представляючись праціниками поліції, повідомляють про потрапляння близьких родичів у скрутне становище (наприклад: затримала поліція за підозрою у вчиненні якогось правопорушення, потрапляння у дорожньо-транспортну пригоду тощо), після чого пропонують перевести певну суму грошей на вказаний ними рахунок нібито для улагодження виниклої проблеми.

Не вірте таким особам, справжні поліцейські ніколи не будуть звертатися до Вас з подібними пропозиціями.

Якщо Ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся у поліцію.

Начальник Іваничівського відділення поліції Нововолинського ВП ГУНП у Волинській області О.В. Гурич




коментарів: 4
  1. “…при використанні для інтернет-торгівлі банківських карт, варто оформити одну картку спеціально для таких операцій….” Шановні правохоронці, ви хоть самі зрозуміли про що написали, з написаного вами слідує-повідомляйте дані шахраям тільки із тієї картки, де є кошти, пердбачені спеціально для шахраїв.

  2. Правильно вони написали. Це має бути інтернет-картка, з допомогою якої можна розраховуватись в мережі, але її не можна всунути в банкомат, бо її практично не існує. Вже багато років так роблю. В приват24.

  3. Пане майоре В.Гурич! На вашу думку рейдерському захопленню КТ “Львівська жінка” посприяли працівники нововолинської міліції? І наступне: Ви не допомагали блокувати рішення київських судів про поновлення кримінальних проваджень у цій справі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця