<

Іваничівські підприємці сплатять майже 50 тисяч гривень штрафу за безліцензійний підакциз

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 13.12.2016 / Іваничі /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Горілчані вироби місткістю 10 літрів, розлиті в «beg in box», виявили в ході спільних перевірок підприємців на території Іваничівського району  працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Волинській області,  податкової міліції та управління захисту економіки НП.

Окрім того, що така тара для алкогольної продукції заборонена Законом України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів», іваничівські бізнесмени не мали жодних підтверджуючих документів на підакцизну продукцію, – повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

Водночас, як з’ясували фіскали в ході перевірок, на упаковці пропонованої споживачам горілки не було ніяких даних про виробника, продукція не була маркована марками акцизного податку.

В управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Волинській області вкотре наголошують:  алкогольні напої повинні розливатися лише в скляну тару, бляшанки або кераміку. Жодне інше фасування не допускається, оскільки алкоголь в упаковці  «beg in box»  може спричинити шкоду здоров’ю.

Наразі горілчана продукція, що реалізовувалася з порушеннями вимог чинного законодавства, вилучена з обігу, а недобросовісні підприємці будуть притягнуті до відповідальності. Крім адміністративної відповідальності, вони  сплатять штраф в сумі майже 50 тис. гривень.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер