<

Іваничівські медики розпочали акцію протесту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:37 | 25.12.2015 / Іваничі / /
Перегляди
0
/ коментарі 4

24-го грудня розпочалася безстрокова акція протесту іваничівських медичних працівників. Люди у білих халатах вимагають виділення коштів на проведення індексації та виплати оздоровчих.

25-го грудня біля десятої години у вестибюлі Іваничівської  ЦРЛ зібралися медичні працівники, щоб розставити всі крапки над “і” та поставити вимоги керівництву лікарні.  Не перший рік оздоровчі їм виплачують тільки наприкінці року, як знайдуться кошти в районі, а не при виході лікарів у відпустку. Індексації заробітної плати медики не бачили з липня 2015 року.

“Ніколи при виході у відпустку ми не мали оздоровчих. У 2014-му році на індексацію виділяли невеликі суми, тому працівники не дуже акцентували на тому. Але зараз, коли інфляція 42, 5 % в країні, то за місяць ця виплата становить біля тисячі гривень на кожного працівника. Індексації нам не виплачували з січня, тоді звернулися в прокуратуру. Гроші прийшли, в жовтні отримали кошти за червень, а з липня виплати знову зупинилися. Наші медики отримують мінімальну заробітну плату. Крім того, нас постійно лякають скороченням або приєднанням до Володимира-Волинського”, – розповідає касир Світлана Климчук.

Невдоволений колектив висловився перед головним лікарем Петром Ципою, що у такому становищі він повинен бути з працівниками, а не проти них.  Медики повідомили: зібралися не для того, щоб міняти керівника – людей зачепило зовсім інше.

“Запитали начальника фінвідділу РДА, чи отримує індексацію, а вона каже, що напише заяву і теж з квітня не буде отримувати. То чому ж за лютий, березень медпрацівникам грошей не дали?”, – обурено розповідали про реалії в Іваничах працівники лікарні. Вони написали звернення голові районної ради Андрію Бадзюню, в якому просили виділити кошти на фінансування індексації заробітної плати з липня по грудень 2015-го року та, окрім цього, врахувати при складанні бюджету на 2016 рік такі видатки: фінанси на оздоровлення, на відрядження, господарські витрати, доплату у розмірі 10% середньому та молодшому медичному персоналу за використання дезинфікуючих засобів. Медики хотіли зачитати звернення на сесії Іваничівської райради, але, з їх слів, керуюча справами Ніна Шумська просто поклала його в папку з натяком, що зроблять це і без них. З недовірою пішли шукати голову району, і, можливо, завдяки цьому, звернення таки було зачитане на пленарному засіданні.

“Коли ми вчора зайшли до голови районної ради, він нам сказав: “Ну, бачите, що Яценюк наробив?” – розповідає працівниця лікарні і додає: Ви розберіться тут, а з Яценюком самі будемо розбиратися”.

До слова, хоч районні керівники знали про акцію протесту медиків, ніхто так і не прибув. Цікаво, що Андрій Бадзюнь свого часу знаходив вільну хвилину для шахтарських протестів, а до лікарні в Іваничівському районі, який очолює, він так і не доїхав. Райраду представляв депутат Андрій Сапожник. На запрошення медпрацівників прибув і помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч, який, зокрема, повідомив, що готується звернення до міністра охорони здоров’я і пообіцяв зробити все можливе, щоб виправити ситуацію.

У інших районах (Горохівському, Маневицькому) знаходять частину коштів з власних бюджетів на виплату індексацій, і не лише через листи в обласну та Верховну Раду з проханням виділити гроші. Це місцева проблема, яку треба негайно вирішувати. На зборах медпрацівників часто звучали репліки про іваничівських вчителів, які отримують і премії до Нового року. Невже праця тих, хто рятує людям життя, має менше значення?

_DSC0007_tn
_DSC0051_tn
_DSC0058_tn
_DSC0063_tn
_DSC0066_tn
_DSC0840_tn
_DSC0863_tn
_DSC0886_tn
_DSC0905_tn
_DSC0999_tn




коментарів: 4
  1. Які ще премії вчителям до Нового року?! Напевно, медики мають на увазі окремих “передовиків”, які заробили винагороду. Більшість про премії навіть не чула.
    Співчуваю медикам. Добивайтесь свого. Молодці!

  2. Премії до НР?Такого ніколи не було.До дня вчителя колись по 100 давали,а тепер і того не дають

  3. Багато сусідів- медсестер добираються на роботу за 20км.. І отримують мізерну зарплату. Тепер ще й індексації нема. І з оздоровчими завжди була проблема. Молодці, медики, не побоялись. Треба розібратись, чому Іваничівський район самий дурнуватий( я про виплати бюджетникам). Тримайтесь!

  4. Там основний керівник пані Том… А пан ціпа збирає касу.давно їх гнати треба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер