<

Іваничівські медики просять вирішити питання дофінансування медичних закладів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 12.06.2017 / Іваничі /
Перегляди
0
/ коментарів 5

9 -го червня, відбулася позачергова 16 сесію Іваничівської районної ради. Відкриваючи її, голова Андрій Бадзюнь, сказав, що власне сесія скликана позачергово, щоб вирішити питання дофінансування медичних працівників на виплату їм заробітної плати.

— Є заборгованість за травень місяць, і буде День медика 15 числа, і немає авансу за червень. Ситуація, я б сказав, вкрай критична. Фонд заробітної плати по лікарні становить 1 мільйон 100 тисяч – 1 мільйон 200 тисяч гривень орієнтовно, а державна субвенція орієнтовно 800 тисяч. Тобто 300 – 400 тисяч кожного місяця різниця. На першочергову сесію, думаю профспілка нас підтримає, ми поїдемо в область. Сьогодні показали заборгованість. Нехай знають, що в нас є така ситуація, – сказав Андрій Бадзюнь.

Якщо брати забезпечення фінансування закладів охорони здоров’я в Іваничівському районі у 2017 році, то за підрахунками Іваничівській центральній районній лікарні на оплату праці і енергоносії не вистачає  8 мільйонів 332 тисячі 600 гривень, в тому числі на заробітну плату 7 мільйонів 93 тисячі гривень, центру первинної медико-санітарної допомоги – 2 мільйони 119 тисяч гривень. Про це медики повідомили у своєму зверненні до депутатів районної ради.

Ситуацію в медицині у районі загострює створення об’єднаних територіальних громад. Литовезька і Пороміська громади, жителі сіл яких звертаються за медичною допомогою у лікарню міста Нововолинська, віддали частину своїх коштів туди.

Наразі депутати погодилися виділити 394 тисячі гривень  лікарні на виплату заробітної плати.

Це кошти від перевиконання районного бюджету: перерозподілу медичної субвенції Павлівської сільської ради, яка раніше була передана до районного бюджету і районного бюджету, що дасть змогу виплатити заборгованість із заробітної плати за травень і 9% буде ще на виплату авансу за червень,  поінформувала начальник фінансового управління Тетяна Крась.

Алла Козак, яка виступила від колективу лікарні перед депутатами районної ради, розповіла про елементарні потреби у лікарні, окрім заробітної плати, аби вони зрозуміли як працюють медики і просила підтримки у збереження лікарні.

Голова районної державної адміністрації Лілія Кревська  повідомила, що уже сьогодні на 2-у годину вона із начальником фінансового управління, головними лікарями, виконувачем обов’язки відділу освіти їдуть до голови обласної адміністрації з приводу недофінансування закладів медицини і освіти. І запевнила, що кошти на заклади охорони здоров’я, яких не вистачає, будуть. Про це вона мала розмову із начальником управління охорони здоров’я в області.

Лілія Кревська сказала, що Литовезька і Поромівська об’єднані територіальні громади, які перерахували частину коштів у місто Нововолинськ на лікарню, могли спрямувати її в Іваничівську. І просила депутатів районної ради, щоб ті проявляли активність і приймали участь у сесіях громад, переконували депутатів громад у підтримці Іваничівської центральної лікарні.




коментарів: 5
  1. Жителі Нововолинської зони хочуть обслуговуватися в лікарні у місті Нововолинську. І гроші мають бути передані в Нововолинськ, а не в Іваничі. І не лише з ОТГ. Працівників треба скоротити, які тільки насіння лузають на робочих місцях.

    • Є ще жителі Іваничівськоі зони,які мають бажання обслуговуватись в Іваничах.Тож кошти потрібно направити в Іваничі.І не скорочувати працівників,а навпаки направляти молоді кадри в Іваничі.В нас одна з найкращих лікарень в області,а от персоналу кваліфікованого ,на жаль бракує.

      • Жителі Нововолинської зони схожі на благодійників, щоб утримувати лікарню, якою не користуються? Гроші мають іти туди, де люди отримують послуги. А на кошти Іваничівської зони ніхто й не притендує.

  2. Є ще жителі Іваничівськоі зони,які мають бажання обслуговуватись в Іваничах.Тож кошти потрібно направити в Іваничі.І не скорочувати працівників,а навпаки направляти молоді кадри в Іваничі.В нас одна з найкращих лікарень в області,а от персоналу кваліфікованого ,на жаль бракує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця