<

Іваничівщина: волонтери закликають привітати доньку загиблого воїна із днем народження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:52 | 1.09.2018 / Іваничі / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Невдовзі свій сьомий день народження святкуватиме Христина Пугач – донька солдата 51-ї окремої механізованої бригади Ігоря Пугача з села Осмиловичі Іваничівського району.

Ігор Пугач зник безвісти 25-го серпня 2014-го року поблизу села Дзеркальне Амвросіївського району Донецької області і лише в березні 2015-го року був опізнаний за експертизою ДНК та перепохований у рідному селі.

На Волині триває реалізація проекту “Діти Небесного Легіону”. Учасники волонтерського руху закликають всіх небайдужих привітати доньку Героя з днем народження.

Дівчинка перейшла до другого класу, старанно вчиться, адже знає, що це допоможе їй у майбутньому знайти свою професію та призначення. Поки Христина ще не знає ким хоче стати, але розглядала рідні варіанти: перукар, лікар, вчитель, модель, актриса та ще багато чого.

У вільний від навчання час читає дитячі журнали, виготовляє саморобки, також любить розмальовки.

Розповіла, що цього року вперше летіла літаком до сонячної Болгарії, а ще там випала нагода вперше пливти кораблем. Каже, що подорож та новий досвід їй дуже сподобався – вражень вистачить на цілий рік. Як і більшість дітей, Христина обожнює мультики, а найбільше любить Барбі.

Дівчинка добра та чуйна, тому не дивною є її небайдужість до тварин. Має двох білих кошенят: Сніжка та Білосніжку, годує та бавиться з ними, а коли котик занедужав – доглядала за ним та закапувала очко. На хазяйстві ще є собака Кусачка та домашні кролики.

Христинка в приклад ставить маму, любить проводити з нею час на кухні та кулінарити – росте справжньою господинею!
Каже, що сім’я в них дружня, завжди допомагають один одному.

Школярка має багато друзів – по сусідству, з якими товаришує та грається, а також по всій Україні, завдяки різним поїздкам.

Найбільше мріє “щоб закінчилась війна і всі перестали плакати”.

Мама Алла каже, що нагальних потреб у сім’ї немає, але, оскільки дітки швидко ростуть, взуття та одяг ніколи зайвими не бувають, як і речі для школи.

Мама щиро вдячна за допомогу волонтерам, особливо луцьким, за те свято, яке вони роблять для діток, адже бачити їх щасливі очі – то велика радість. Так вже склалось, що цій малечі довелося побачити та відчути втрату власного батька, і дуже багато значить бачити як дітки усміхаються, радіють, тішаться подарункам. Мама щиро радіє, що є такі люди, що не залишать у біді, у скруті наодинці, що намагаються і її також витягнути із повсякденних клопотів різними запрошеннями.

Тож у наших силах зробити так, щоб перший такий серйозний крок у доросле шкільне життя ознаменувався для Христинки ще й чудовим святом – її прекрасним Днем народженням, про який вона б ще довго змогла згадувати та насолоджуватись таким бажаним, омріяним подарунком, пишуть у групі “Діти небесного легіону” в мережі Фейсбук.

Інформація про батька дівчинки є у Книзі пам’яті. Деталі за посиланням: https://memorybook.org.ua/19/pugach.htm.

Адресу для листування та вітань усім, хто виявить бажання привітати дівчинку, волонтери нададуть у приват.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер