<

Іваничі готуються до виборів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 29.09.2015 / Іваничі /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Виборчі перегони набирають обертів не тільки в містах. Про те, як цей процес проходить в Іваничах, дізнавалися у районній виборчій комісії.

Іваничі мають “сірих кардиналів” не тільки у районній раді. Далеко від приміщення райради йти не потрібно – просто в Управління сільського господарства, де працює Іваничівська районна виборча комісія. Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 6-го вересня 2015-го року секретарем комісії затверджено члена місцевої організації “Батьківщина” Романа Грищука, заступником голови – Ірину Приймак (“Укроп”), а головою комісії – від “Опозиційного блоку” Володимира Волкова. Тим часом усі найважливіші питання вирішує Геннадій Чупахін, звичайнісінький член комісії з “регіонівським” минулим. Зараз Геннадій Якович представляє політичну партію “Опозиційний блок” і від результатів виборів дива не чекає. Все, що треба політичній силі, каже, – 5% до району.

Чим ближче до виборів, тим більше клопотів мають голови місцевих осередків. Хтось “доагітовує” кандидатів, які відмовилися від участі у виборах, дехто погоджує останні ключові питання з областю. А найрозумніші йдуть у відпустку.

Щодо заяв на реєстрацію кандидатів у депутати, вони уже подані від таких політичних сил:

ВО “Свобода”;

Блок Петра Порошенка “Солідарність”;

“Опозиційний блок”;

ВО “Батьківщина”;

“Радикальна партія Олега Ляшка”;

“Громадський рух “Народний контроль”;

“Громадянська позиція”.

Як повідомили у виборчій комісії, найпоширеніше порушення при подачі заяв – відсутність партійності кандидатів у депутати. Деякі місцеві осередки політичних партій, зокрема БПП “Солідарність”, не внесли грошової застави за висування певного кандидата на керівника органу місцевого самоврядування. Документ про внесення грошової застави від цієї політичної сили досі відсутній. Були порушення в роботі ВО “Свобода”. Спершу збори партії мали бути в адміністрації за присутністю голови виборчої комісії, однак там з невідомих причин їх не відбулося. Володимир Волков після довгого очікування повернувся на робоче місце, а через деякий час отримав нове повідомлення про перенесення зборів на наступний день.

У виборчій комісії селищної ради Іванич станом на 12-ту годину 29-го вересня із 26-ти заяв з поданням кандидатів у депутати було в наявності тільки шість. Назавтра (останній день подачі заяв) члени комісії чекають насиченого робочого дня, бо, як завжди, у нас все робиться в останній момент. Депутати, очевидно, готують виборцям сюрприз.




коментарів: 2
  1. А у Грядівській сільський виборчій комісії голова комісії не знає які документи потрібні для реєстрації кандидатом в депутати, не бачить різниці між спостерігачем і депутатом, надає людям недостовірну інформацію і не має зразка заяви. “Бо їй Іваничі нічого не дали”. На робочому місці займається особистими справами. На усну скаргу пан Чупахін не відреагував, на письмову Волков наразі також. Чекаю що приймуть якісь міри. Складаються враження саботажу виборів.

  2. Прийшла відповідь від Волкова В.О , який не вбачає ніякого порушення, не вживає заходів для їх усунення, а оправдовує голову сільської виборчої комісії словами : ЦВК на сьогоднішній день (01.10.2015)не забезпечила членів ТВК Законом України “Про місцеві вибори”. Тобто все нормально… і те що станом на 08.10.15 я не отримала ні довідки про прийняття документів, ні рішення про реєстрацію – це все нормально, бо комісія не зобовязана знати і дотримуватись законодавства. І правило “Не знання законів не звільняє від відповідальності” тут не працює, бо це Іваничі!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок