<

Інтернет у селах Іваничівського району: проблеми та їх вирішення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:04 | 8.04.2016 / Іваничі /
Перегляди
135
/ 1 коментар

8-го квітня у селі Луковичі Іваничівського району в кабінеті сільського голови Михайла Бойчука обговорювали питання проведення інтернету до сіл Луковичі, Жашковичі, Риковичі та Колони. 

Ініціаторами виступили місцеві активісти, зокрема Юрій Парфенюк, Юрій Матушевський із села Колони, Михайло Бойчук, сільський голова села Луковичі, , Руслан Недбайло і Андрій Сапожнік, депутати Іваничівської районної ради. Також присутнім був і Андрій Бокоч, помічник-консультант народного депутата України Ігоря Гузя .

Арсен Процикевич, представник інтернет-провайдеру Уарнет розповів ініціаторам про тарифи та ціни: прокладення 1-го метра кабелю коштує 45 гривень. Тому загалом, підключення інтернету обійдеться для користувача приблизно півтори тисячі гривень, а сплата на місяць – близько 100-150 гривень при швидкості 3-5 мбіт за секунду. Така швидкість дозволить без проблем переглядати фільми, чого не можна зробити при швидкості 1-2 мбіт\сек.

На зборах обговорили варіанти підключення: що буде дешевшим, ефективнішим та простішим у обслуговуванні. Одним із варіантів є радіоканал Wi-Fi, що працює на частоті5 GHz, проте необхідною умовою є пряма видимість телевізійної вишки, що є неможливим у деяких селах через рельєф.

“Потрібно інформувати населення, адже для підключення потрібно як мінімум 50 клієнтів. Необхідно шукати компроміс. Нашою функцією є покращення умов життя для людей. Доступ до інтернету вирішить багато проблем”, – сказав Андрій Бокоч.

Довідка: Уарнет входить до списку найкрупніших провайдерів Інтернету в Україні. Має власну магістральну мережу передачі даних на основі волоконно-оптичних технологій, а також власні зовнішні канали доступу до глобальних інформаційних мереж. Уарнет має повноцінні технічні майданчики (вузли) у всіх обласних центрах України, а також у Франкфурті (Німеччина) та Варшаві (Польща). Основна перевага – це симетричний гарантований канал: (вхідна й вихідна швидкість доступу однакова), що дуже позитивно впливає на роботу в мережі інтернет.

IMG_7959
IMG_7962
IMG_7963
IMG_7971




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця