<

Інспектор Ляля засмутилася, що за рік дорога Нововолинськ-Бужанка стала ще гіршою: Недищук пояснив, чому не ремонтують покриття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:44 | 19.06.2020 / Іваничі / /
Перегляди
37
/ коментарів 13

Інспектор Ляля знову проінспектувала дорогу з Нововолинська до села Бужанка Поромівської ОТГ Іваничівського району. Про те, що ця ділянка потребує ремонту, інспекторка повідомляла ще у вересні 2019-го року. За рік ситуація лише погіршилася.

Капітальний ремонт, до якого закликала Інспекторка Ляля, так ніхто й не зробив. Тому вона вкотре попереджає: ця траса стала ще небезпечнішоючерез зруйноване покриття можуть виникнути аварійні ситуації.

Дорога в жахливому стані: на кожному кроці величезні ями та глибокі вибоїни, оминути які майже неможливо. Кожна ділянка цієї траси з пошкодженнями, просто десь вони менші, а подекуди – більші. Вибоїни утворилися навіть на узбіччі, оскільки водії шукали дорогу для об’їзду ям.

А чимало людей на різних транспортних засобах по кілька разів на день змушенні ризикувати, долаючи ці перешкоди. Серед них і шахтарі, які щодня важко працюють.

Інспектор Ляля зауважує, що глибина деяких вибоїн значно перевищує її зріст.

Нагадуємо, Інспектор Ляля в сидячому положенні має ріст 6 сантиметрів, тому і служить нам своєрідним мірилом, яке візуально показує, які глибокі та небезпечні насправді вибоїни на дорогах.

Згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).

Врешті терпець Інспекторки Лялі урвався і вона вирішила запитати в очільника Поромівської ОТГ Євгенія Недищука, чому ж за рік не спромоглися на цій дорозі зробити, якщо не капітальний, то хоча б поточний ремонт. Адже громада – не з бідних.

Недищук пояснив, що причина банальна – нестача коштів. Адже на капітальний ремонт дороги Нововолинськ-Бужанка, за підрахунками Служби автомобільних доріг, потрібно 42 мільйони гривень. А це весь річний бюджет громади. Та й траса ця – державного значення, тому утримувати її має саме держава, а не ОТГ.

«Я вже 3 роки тут працюю головою і весь цей час стоїть питання ремонту цієї дроги. Там кусочок є відремонтований, то ми за власні кошти його зробили. Це усе, що ми змогли. Приїжджали фахівці зі Служби автомобільних доріг і порахували скільки коштів потрібно, щоб зробити там повністю нове покриття. То потрібно 42 мільйони гривень. А в нас 40 мільйонів – це увесь річний бюджет, з якого потрібно фінансувати освіту, медицину і багато чого іншого. То ми прости не осилимо ремонт цієї дороги.

Ми готові виділити якусь частину коштів, але на умовах співфінансування з державою. Наприклад, цьогоріч ми направили мільйон на Будятичі, але і держава теж дала мільйон. А тут, на жаль, ми не отримали ні копійки. А ця траса державного значення, тому й отримувати її має держава. Бо в нас є дуже багато місцевих доріг, які на нашому балансі і які ми маємо ремонтувати за власні кошти», – зазначив Недищук.

Відтак, висновок Інспектора Лялі незмінний: дорога Нововолинськ-Бужанка потребує капітального ремонту.  




коментарів: 13
    • Нічого “дустер” на гарантії, нех женьо гоцає по ямах)
      А ні то спишуть грошенят.

  1. Дороги гіршої як до Бужанки в нашій ОТГ немає, а на ямковий ремонт 42 мільйони напевно це вже перебір

      • За тих три роки можна було по трохи і зробити ту дорогу, а не сунути собі гроші в карман так як він любить.
        Коли не запитаєш його, ніколи немає грошей нінащл, а ще говорить що на громада багата і продвінута. Він язиком може все молоти а от під час діла повний нуль.

  2. Хто памятає як паро років тому ту дорогу засипали породою і після дощів всю червону багнюку порозмивало , ото й весь був ремонт

  3. Казали спочатку, що треба 22 мільйони,тепер 42. Певно хоче нового джипа.
    Ви тільки подумайте скільки щебню тамцементу можна купити навіть на двадцять мільйонів, це просто відмивання грошей. А чому пан голова не сказав скільки разів вони за рік добивались ремонту від держави? Напевно аж цілий 0…

  4. Шановні модери Бугу, зайдіть в Укравтодор і побачите що ця дорога місцевого значення. Допоможіть людям встановити справедливість.

  5. В нас в громаді ще є інші дороги крім Бужанки,і які мають землі, які немає Бужанка.Одже гордіться своїми попередниками, які вас залишили без землі.А в нас є земля ,а дороги немає-що робити нам???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа