<

Громадська рада при Іваничівській РДА прозвітувала про свою роботу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:04 | 13.06.2017 / Іваничі /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

12-го червня відбувся звіт громадської ради при Іваничівській РДА за два роки роботи. Звітувала голова Надія Рубан.

Як зазначила доповідач, громадська рада при райдержадміністрації була створена у травні 2015 року. Її основним завданням є створення умов для реалізації громадянського Конституційного права та участь в управлінні державними справами. Другим важливим пунктом є здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади. І ще одним не менш важливим-сприяння враховувати органами виконавчої влади громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Звіт відбувався напередодні проведення установчих зборів по виборах нової громадської ради та її голови.

Надія Миколаївна зазначила, що громадська рада у перший рік роботи працювала ефективніше, засідання проводились кожного місяця, у другий рік – один раз у квартал. Всього було проведено 17 засідань. Розглядались самі болючі проблеми окремих категорій населення, як от надання жителям району державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, розв’язання проблем реабілітації учасників АТО, умови проживання дітей, які опинились в складних життєвих умовах, харчування дітей початкових класів. Чимало уваги було приділено питанням фіто-санітарного стану району, стихійних смітників та проблемі бродячих собак у селищі Іваничі, перспективі окультурення парку у селищі, упорядкування пам’ятників історії та культури, проведення благоустрою на кладовищі у селищі. В полі зору громадської ради було також питання законності виділення земельних ділянок Іваничівською селищною радою, матеріально-технічне забезпечення комунального закладу “Іваничівська дитячо-юнацька спортивна школа”. Обговорювали також розвиток малого і середнього бізнесу у районі, створення кооперативних об’єднань з вирощування овочевих культур.

За час своєї роботи громадська рада провела два громадських слухання: вибори селищного голови і місце встановлення пам’ятника загиблим учасникам АТО та на Майдані.

З ініціативи громадської ради були проведені дві благодійні акції: до Дня людей з обмеженими можливостями: відвідали місцевого фотографа-аматора Анатолія Витрищука(нині уже покійного) та до Дня Святого Миколая: організували збір коштів на подарунки дітям сиротам, на які для них були закуплені мандарини.

З ініціативи громадської ради було реставровано пам’ятник загиблим нашим землякам на кладовищі в Іваничах.

Були також ініціаторами в організації формування делегації для поїздки у Київ, щоб підтримати Оксану Гергель, яка відбувала на змагання у Ріо-де-Женейро.

Члени громадської ради долучались до всіх заходів і акцій, які проводились у районі і селищі. Минулого року брали участь у толоках у парку селища, долучились до прибирання території табору “Барвінок”, що у Павлівці до його відкриття.

— Підводячи підсумки, хочу зазначити, що починаючи з четвертого кварталу 2016 року і до сьогодні ми працювали не дуже активно. Не всі члени громадської ради відвідували засідання з тих чи інших причин. Не всі підтримували ініціативи активістів. Надіюсь, новостворена громадська рада буде активнішою і дієвішою, – підсумувала Надія Рубан.

Наче б то непомітною на перший погляд була робота громадської ради, проте фотознімки подій, які демонструвались, свідчили, що роботи зроблено немало, хоча й багато не вдалось вирішити так, як хотілося. І це при тому, що громадська рада є громадською організацією, яка працює виключно на ентузіазмі і об’єднує активістів для вирішення тих питань, які їм під силу. Такої думки були члени громадської ради Андрій Гончар та Іван Пасічник.

На звіті була голова районної державної адміністрації Лілія Кревська. Вона позитивно відгукнулась про роботу громадської ради і висловила побажання на подальшу співпрацю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця