<

Храм був закритий на кілька замків: голосування парафіян Пантелеймонівського храму Іванич про перехід до ПЦУ не відбулися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 30.05.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
5581
/ Коментарі відсутні

Парафіяни Пантелеймонівського храму УПЦ московського патріархату в Іваничах так і не провели зборів, які планувалися на 29-те травня, й не прийняли можливого рішення про зміну приналежності.

Нагадаємо, в Іваничах парафіяни Пантелеймонівського храму УПЦ московського патріархату 2-го травня провели збори, але так і не прийняли рішення про зміну приналежності на ПЦУ. Голосування було таємним і участь у ньому взяли виключно прихожани цієї церкви. Однак, рішення тоді прийняли не остаточно. У неділю 29-го травня мали відбутися чергові збори, під час яких планувати знову розглянути питання про можливу зміну підлеглості храму на ПЦУ і повторно проголосувати.

Однак, заплановані збори так і не відбулися. Церква з самого ранку була закрита, а на воротах висіли замки. Навіть недільну літургію не служили. Парафіяни з самого ранку приходили до храму, “цілували” зачинені двері, дивувалися, що немає служби і розходилися.

На запитання журналістів БУГу, чому храм у неділю закритий, висловлювали різні версії: “Можливо, священник терміново поїхав кудись у справах”, “Можливо, його кудись викликали”, “Може, щось трапилося”, або “Можливо, якась біда в нього”.

Достовірні джерела БУГу повідомили, що ні служба, ні збори не відбулися, бо, мовляв, захворів священник Анатолій Сидько.

Як воно було насправді і чи перейде Пантелеймонівський храм УПЦ до Православної церкви України покаже лише час.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок