<

Хотів «заробити кошти» на проживання: чоловіка, який поцупив з будинку в Поромівській громаді два велосипеди, посадили в тюрму на 6 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:18 | 9.01.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
1665
/ коментарі 3

Житель селища Благодатне, який двічі за вечір обчистив будинок в Поромівській громаді, проведе за ґратами 6 років.

1-го листопада 2022 року о 20:00 зловмисник розбив вікно в одному з будинків села Лежниця Поромівської громади, проник до однієї з кімнат й звідти викрав велосипед типу «дамський» «Reef», вартістю 3 тисячі 167 гривень. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду. Однак на цьому грабіжник не зупинився. Цього ж вечора о 22:00 він знову заліз до цього ж будинку та звідти поцупив ще один велосипед «Україна», вартістю 1 700 гривень.

Проти злодія порушили кримінальне провадження за ч.4 ст.185 КК України (Крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням до житла, в умовах воєнного стану).

У суді крадій пояснив, що з 2018 року жив у Львові, а 5-го жовтня приїхав в село Лежниця в гості до своєї дівчини й мешкав у її знайомого. А ввечері 1-го листопада він, мовляв, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, гуляв вулицями села та натрапив на одне з домоволодінь, де ніхто не жив, і вирішив подивитись, «що там є цікавого». Тому знайшов якусь дерев`яну палицю, розбив нею вікно в будинку й проліз до однієї з кімнат, де помітив велосипед «дамський» у справному стані, витягнув його через вікно на вулицю, й вирішив забрати собі. Однак власник того будинку, в якому він жив, забрав велосипед в рахунок «оплати за проживання».

Опісля, як зізнався зловмисник, він ще раз пішов і заліз до цього ж будинку, знайшов там велосипед «Україна», витягнув його на вулицю й залишив собі. Свої крадіжки чоловік пояснив потребою «заробити коштів» на проживання й впливом надмірно вжитого алкоголю.

Потерпіла, у свою чергу, пояснила, що наразі живе у Нововолинську, однак у свій будинок в селі Лежниця періодично навідується разом з чоловіком, адже там здійснюється ремонт. За її словами, приїхавши туди 8-го листопада, вони побачили розбите вікно і перевернуті шкереберть речі, а тому відразу викликали поліцію.

Жінка заявила цивільний позов у кримінальному провадженні до обвинуваченого й просила стягнути з нього матеріальні збитки на суму 7 тисяч 900 гривень: 1700 – вартість викраденого велосипеда «Україна», який правоохоронці не знайшли, та 6200 – вартість заміни пошкодженого під час проникнення до будинку склопакета. Також просила стягнути з крадія моральну шкоду на суму 30 тисяч гривень.

До слова, чоловік вже був раніше засуджений, теж за крадіжки. І на момент вчинення нової мав іспитовий строк. Тож, розглядаючи матеріали цієї справи, суд врахував невідбуту частину покарання за попереднім вироком.

Врешті суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років позбавлення волі. Також злодій сплатить в дохід держави 3 тисячі 20 гривень за процесуальні витрати.

Що стосується цивільного позову власниці пограбованого будинку, то його суд задовольнив частково. Злодій заплатить лише 7 тисяч 900 гривень матеріальних збитків, заподіяних внаслідок своїх крадіжок.




коментарів: 3
  1. Круто !!! Я як же ш Ярмольській ??? Фури , митний склад , неякісні бронежилети , кошти з бюджету , мвлліони !!! І нічого !!! І нікому не цікаво !!! Правоохоронні органи бездіють , контролюючі їх органи замовчують !!! Все кинули на гальма !!! Тут , за два велосипеда 6 років !!! Жесть !!! А чому Сапожніков досі не покараний , там взагалі срок має бути 60 років , нинішній мер Нововолинська , на безстроковій розмітці поцупив з бюджету мільйони !!! Посадіть , де справедливість !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа