<

Горе-власника алабаїв, яких тримали на дачах біля Нововолинська без води та їжі, оштрафували на 5 тисяч: собак вилучили

11:35 | 26.05.2023 / Іваничі, Нововолинськ / , , /
Перегляди
2590
/ Коментарі відсутні

В Іваничах покарали мешканця Нововолинської громади за жорстоке поводження з тваринами. Двох алабаїв, які чотири дні були на дачі прив’язані без води та їжі, суд вилучив. Також чоловіку доведеться заплатити понад 5 тисяч гривень штрафу.

Нагадаємо, на Великдень мешканці дачного кооперативу «Гірник» поблизу 5-ої шахти у Нововолинській громаді почули виття собаки, що доносилося з сусіднього будинку. Зайшовши у приміщення, небайдужі побачили прив’язаного до плити алабая, який без їжі пробув декілька днів. Ще один голодний алабай був на дворі. Кинуті напризволяще та голодну смерть тварини з останніх сил скавуліли та кликали на допомогу. Вони були в поганому стані й перебували в жахливих умовах. Шоковані побаченим дачники викликали правоохоронців.

Поліцейські склали на власника собак протокол за ч. 2 ст. 89 “Жорстоке поводження з тваринами” Кодексу України про адміністративні правопорушення. Пізніше матеріали направили до суду. 24-го травня справу про жорстоке поводження з тваринами розглянув Іваничівський районний суд.

У суді власник тварин Ігор Луцюк намагався виправдатися, ніби його спеціально підставили, аби забрати в нього собак дорогої породи. Алабаї, за його словами, були без нагляду на дачі, бо він в цей час перебував в лікарні після побиття. А до того, якийсь час годувати собак приходив лише ночами, бо, мовляв, боявся розправи.

“Мені перекрили доступ до собак. Я вже 30 років алабаями займаюся. Це моє третє покоління. Я їх привіз з Хмельницького. Витратив на них дуже багато грошей. Я був тоді в лікарні через побиття, тому собаки й були самі. А до того я ходив їх годувати лише по ночах, бо боявся розправи. Приходив, швидко давав їм їсти і йшов звідти. Я зараз купую будинок в селі біля Нововолинська і хочу там зробити вольєри, аби моїм собакам там було зручно”, – наголосив горе-власник собак.

Також він зауважив, що наразі алабаї перебувають на його утриманні. Адже його дочка, яка проживає за кордоном, перерахувала на рахунок волонтерів 100 доларів.

“Після того, як волонтери відкрили рахунок, собаки знаходяться на моєму забезпеченні, бо моя дочка скинула на той рахунок 100 доларів. І зараз за ті кошти їх утримують. В мене є відповідна квитанція”, – повідомив обвинувачений.

Опитали в суді і свідків, які врятували алабаїв і зараз піклуються про них, – голову дачного кооперативу «Гірник» Миколу Павловича та сусідку Луцюка по дачі Світлану Грохову.

Вони підтвердили, що собаки дійсно були в поганому стані. Їхній вигляд і пронизливі погляди свідчили про пережиті тортури. Дивлячись на нещасних алабаїв, не можливо було стримали сліз.

Мешканці дачного кооперативу зазначили, що раніше власник алабаїв нормально ставився до собак. А потім став безвідповідальним і байдужим до своїх тварин. За їхніми словами, основна причина таких змін – зловживання алкоголем.

Свідки наголосили, що прагнуть, аби алабаїв забрали у жорстокого власника. Адже, якщо собак йому повернуть, то ті будуть приречені на страждання і голодну смерть.

Переглядаючи матеріали справи, зокрема й фотографії виснажених і голодних собак, своїх емоцій не стримав і суддя.

“В три роки алабай повинен значно краще виглядати. Це кінь має бути. Із фото видно, що собака щось просить: їсти, догляду, або допомоги. Але сказати не може. Це жахливо”, – наголосив він.

Врешті суд визнав чоловіка винним у жорстокому поводженні з тваринами й призначив йому 5 тисяч 100 гривень штрафу з конфіскацією собак. Також він повинен сплатити 537 гривень судового збору.

Проте постанову можна оскаржити протягом десяти днів у апеляційному суді. Однак мешканці дачного кооперативу сподіваються, що Луцюк цього не робитиме. А якщо таки й подасть апеляцію, то вони готові продовжувати захищати собак.

А наразі рятівники алабаїв щиро радіють, що справедливість перемогла, горе-власник отримав заслужене покарання, а собаки – врятовані.

Зараз для собак шукають нових люблячих господарів, які турбуватимуться про них. Тож, якщо ви готові подарувати знедоленим алабаям, які зазнали чимало страждань, свою любов, турботу й увагу, відгукніться.

Читайте також:

Залишив прив’язаним без їжі чотири дні: у Нововолинській громаді чоловік жорстоко поводився з тваринами

Тварини йдуть на поправку: Нововолинські дачники доглядають за алабаями, яких без води та їжі тримав горе-власник




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер