<

Голосували таємно, не реєструючись: парафіяни Пантелеймонівського храму Іванич не перейшли до ПЦУ, збори відбудуться повторно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:39 | 25.05.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
8710
/ коментарів 7

В Іваничах парафіяни Пантелеймонівського храму УПЦ московського патріархату 2-го травня провели збори, але так і не прийняли рішення про зміну приналежності на ПЦУ. Голосування було таємним і участь у ньому взяли виключно прихожани цієї церкви.

Обговорення про перехід до Православної церкви України відбулося у приміщенні храму відразу після завершення літургії. На збори зібралися кілька десятків іваничівців. Про це йдеться у відео, опублікованому у фейсбук групі “Я люблю Іваничі”.

Насамперед, священник Анатолій Сидько наголосив, що згідно зі статутом, голосувати мають право виключно парафіяни церкви, аби “потім не остатися біля розбитого корита”. За його словами, перш ніж приймати таке важливе рішення, потрібно ретельніше підготуватися, добре все обдумати і врахувати усі нюанси, яких є багато. Однак, зауважив, що прийме будь-яке рішення своїх парафіян.

Після незначних суперечок люди вирішили, що голосуватимуть таємно. Показати привселюдно свій вибір чомусь не захотіли, тому волевиявлення робили, пишучи на листочках, підтримують вони перехід в ПЦУ чи ні.

У результаті, значною більшістю голосів парафіяни Пантелеймонівського храму УПЦ вирішили залишитись у підпорядкуванні московського патріархату на чолі з Онуфрієм, який молиться за настоятеля РПЦ кирила, що благословив російську армію і зброю на війну з Україною.

Однак, рішення прийняли не остаточно. У неділю 29-го травня на 10:00 відбудуться чергові збори, під час яких знову розглядатимуть питання про можливу зміну підлеглості храму ПЦУ і повторно голосуватимуть. Тож є надія, що здоровий глузд і хоч мінімальний патріотизм в прихожан цієї церкви таки переможуть і вони перейдуть до Православної церкви України.

До слова, у коментарях під відео з голосування інші мешканці громади обурилися і засудили рішення прихожан Пантелеймонівського храму УПЦ.

Люди не розуміють, як можна лишатися в УПЦ МП, яка керується з росії – країни, яка зазіхає на українські землі та вбиває людей. Також небайдужі іваничівці зазначають, що купуючи свічки в московських храмах, люди підтримують рашистів, які вбивають українських синів і дочок та катують маленьких діток. Окрім цього, прихильників МП закликають одуматися, зробити правильний вибір на користь України і таки перейти в ПЦУ.

Нагадаємо, цього ж дня у селі Бортнів Поромівської громади колишнього Іваничівського району парафіяни прийняли рішення про перехід до ПЦУ, священник їх підтримав. Чому важливо рвати усі звязки з росією та московським патріархатом розповів священник храму у Володимирі отець Рижук.




коментарів: 7
  1. Ті, хто зараз піднімають церковні питання є диверсантами. На війні воюють воїни УПЦ і гинуть також, навіть священників. Повна брєдятіна про свічки. І про все інше. А голосувати мають ті, хто ходить у церкву постійно. Щоб знати, що відбувається в церкві, потрібно туди ходити. ВЄвангеліє Христос закликав молитися за ворогів. Коли б усі молилися, каялися в гріхах, то війна скоріше б закінчилася. Слава Богу

    • Іринко, величезне ДЯКУЮ за ваше Слава Богу.
      Велика проблема у тому, шо більшість з нас славу віддають не Йому, а Україні.
      В цьому дуже велика проблема, хоча я розумію шо ніхто про це а ні слухати і а ні чути не хоче

  2. Тут якраз не таємно треба. А результати голосування потім на дошку пошани, бажано із світлинами “героїв”. А зверху надпис
    Більш ніж впевнений , жодна паскуда з них не хотіла би щоб його пика красувалася на цій стіні

  3. Як б вашх синів, зятів вбили на війні , я думаю Ви би де думали чи переходити чи ні! Перейшли би зразу ! Отож задумайтесь чи бадежте ви такого самоєму сину! А салат ся даже по Африканські аби не на Москву!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок