<

Гірник шахти №9 «Нововолинська», якого зловили п’яним за кермом, заплатить понад 50 тисяч штрафу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 24.03.2023 / Іваничі, Нововолинськ / , , /
Перегляди
8002
/ коментарі 4

Гірник ДП «Шахта №9 «Нововолинська», який керував автівкою, будучи п’яним, і позбавленим водійських прав, заплатить понад 50 тисяч гривень штрафу. Окрім цього, його на 10 років позбавили права керування транспортними засобами.

Чоловіка, який керував автомобілем ВАЗ 2106 з явними ознаками алкогольного сп`яніння, поліцейські зупинили 22-го грудня 2022 року о 13:50 на вулиці Шкільній, 37 в селі Грибовиця Нововолинської громади. Однак від проходження огляду на стан сп`яніння водій відмовився. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду.

Як пізніше вияснилося, чоловік не мав права керувати автомобілем, оскільки є боржником у виконавчому провадженні і на нього встановлене тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами. Окрім цього, постановою судді Нововолинського міського суду від 04.11.2022 цей водій був позбавлений водійських прав на три роки. 

Відтак проти гірника порушили три адміністративних проваджень, об`єднаних в одне: за ч.3 ст. 130 КУпАП (Керування автомобілем у стані сп’яніння з відмовою водія від проходження огляду), ч.3 ст. 126 КУпАП (Керування автомобілем особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ч.5 ст. 126 КУпАП (Повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом).

До слова, цей водій двічі впродовж 2022 року притягувався до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп`яніння, однак належних для себе висновків не зробив і повторно скоїв аналогічне правопорушення.

В судове засідання чоловік не з’явився, хоча був належно повідомлений про дату, час та місце розгляду справи.

Суд визнав водія винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 51 тисяча гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років. Також чоловік сплатить в дохід держави 537 гривень судового збору.




коментарів: 4
  1. А колись, в наш час, 50 років тому, Шахтарі мали змогу замовити собі зразу два автомобілі таксі. І не на Грибовицю, а на Львів. Ех, як помінялась Державна Енергетична Система..

    • Цю історію знають всі, тільки ніхто не знає ту людину яка їхала в тому таксі.Та й про виїзд таксі в іншу область,треба було повідомити заздалегідь,а водієві отримати дозвіл.Так ,що казочці кінець,а хто вигадав її той пі…..с.

  2. Скільки б поліцаї бабла накосили за п’янку, якби їм дали доступ електровози у штреку зупиняти.
    Золота жила була б, йо-майо :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок