<

«Газова атака»: іваничівські волонтери передають бійцям на передову унікальний «сухий» суп

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 6.05.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
2218
/ Коментарі відсутні

Вже більше місяця волонтери з Іванич заготовляють українським військовим сушені овочі для борщу. За цей час активістки відправили на передову близько 3 тисяч порцій сухої борщової заправки. А також налагодили виробництво унікального сухого горохового супу.

Робота в імпровізованому сушильно-пакувальному цеху «кипить» щодня. Небайдужі умільці трудяться тут з ранку і до ночі, готуючи сухі овочеві набори для військових. Партії «Козацького» борщу передають на передову по кілька разів на тиждень.

Борщовий набір, нагадаємо, складається з капусти, моркви, буряка, картоплі, часнику й цибулі, перцю і паприки, м’яса, солі та зелені.

Аби урізноманітнити “меню” бійців, дівчата почали готувати ще одну суху страву – гороховий суп, для якого потрібно значно менше продуктів і часу, але він теж виходить дуже смачним.

Волонтерки розповіли, що ідея цього супу виникла спонтанно. Хотілося потішити бійців, які, ризикуючи своїм життям, захищають рідну країну від рашистів, ще чимось смачненьким. Аби уже звичний борщ їм не приїдався.

До слова, рецепт горохового супу активістки розробляли самостійно. Так само, як і його назву – “Газова атака”. Кажуть, що хотіли трішки підняти настрій військовим.

Ця страва є унікальною, адже сухого горохового супу не заготовляють більше ніде в Україні.

Окрім гороху, волонтерки додають в страву сушені овочі – картоплю, цибулю, моркву і зелень, а ще спеції і м’ясо.

Деякі овочі приносять небайдужі мешканці Іваничівської та інших, сусідніх громад, а також місцеві фермери. Інші продукти, такі, як м’ясо, горох і спеції, доводиться купувати.

Частину овочів волонтерки заготовляють в цеху: миють, очищують, нарізають, деякі варять, а потім протягом декількох годин сушать і після цього фасують порціями у пакети. Інші активістки чистять, шинкують та сушать овочі у спеціальних електричних сушарках по своїх домівках.

Пакетики вакуумують, аби довше зберігались і краще перевозились.

Також у кожний пакет із сухим набором жінки вкладають листівку, на якій надрукований склад «Козацького» борщу або горохового супу, спосіб приготування та теплі слова побажань. І незмінний девіз усіх українців: «Слава Україні! Слава нації! Слава вам захисники!».

Пакуючи пакетики із сухими борщами і супами у ящики, волонтерки кладуть до них і по кілька патріотичних малюнків, які передають місцеві діти, аби підтримати у військових бойовий дух.

З одного пакета можна зробити 4 порції страви. Приготувати її дуже легко і просто: залив суміш кип’ятком, зачекав 10 хвилин і смачний суп чи борщ готовий.

За майже півтора місяця волонтерки передали бійцям у різні куточки України, де ведуться бойові дії, понад пів тисячі порцій горохових супів і близько 3 тисяч порцій борщів. Зокрема, ними смакували військові в Харкові, Миколаєві, Кременчуку, Донецьку, Ізюмі, Чернігові та інших містах.

Хазяйновиті дівчата розповідають, що вже є чимало відгуків від вдячних військовослужбовців, які, отримавши сухі борщові та супові набори і спробувавши їх, телефонують, пишуть, дякують, надсилають фото й кажуть, що страви смачні і їм дуже подобаються.

“Від імені особового складу військової частини та від себе особисто, висловлюємо вам слова вдячності за допомогу, яку в цей час надаєте нам, військовим Збройних Сил України. Ваша підтримка є надзвичайно важливою в умовах військової агресії російської федерації проти України.

Упевнені, ваш внесок позитивно вплине на бойову готовність і морально-психологічний стан наших бійців. Щиро дякуємо всім, хто в такі важкі часи допомагає й наближує нашу перемогу!”, – написав один із бійців.

На цьому волонтерки не зупиняються. Кажуть, побачивши результат своєї роботи, захотілося зробити для бійців ще більше, аби хоч якось їм допомогти і підтримати. Наразі заговляють і сушать чергові партії м’яса, овочів і зелені. Окрім цього, у планах – приготування “сухого” супу із макаронами.

До слова, крім сухих перших страв, активістки передають військовим ще й інші смаколики: консервацію, тушкованки, консерви, ковбасні та м’ясні вироби, солодощі та різноманітну випічку, більшість якої печуть власноруч.

Долучитись до доброї справи можна усім бажаючим. Допомога потрібна з овочами й технікою, особливо сушками для овочів. Також можна допомогти заготовляти овочі й сушити їх у себе вдома, якщо є можливість, або ж у волонтерському цеху й пакувати там сушені заготовки.

Окрім цього, необхідна й фінансова допомога. Кошти можна перерахувати на картку: 5457 0822 7031 0522 Олександра Шептор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок