<

Економія коштів чи зловживання владою: жителі Іванич обурені відсутністю вуличного освітлення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:10 | 27.08.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
1759
/ коментарі 4

В Іваничах назріває ще один скандал. Місцеві мешканці обурені тим, що в селищі вже 7 місяців відсутнє вуличне освітлення. Та влада на прохання людей не реагує.

В соціальних мережах активно поширюються звернення жителів Іваничівської громади до голови Лідії Томашевської з проханням увімкнути вуличне освітлення в темну пору доби. Адже ввечері на вулицях суцільна темнота й абсолютно нічого не видно, точнісінько, як «Чорний квадрат» Малевича.

Жителі Іванич наводять різні приклади щодо роботи вуличного освітлення, як в сусідніх громадах, так і в прифронтових містах. Вони дивуються, чому, наприклад, у сусідніх Володимирі й Нововолинську, а ще у Луцьку і Ковелі світло на вулицях ввімкнене, а в селищі – ні. Мовляв, там дозволено, а тут чому ні?

Хтось вбачає в цьому економію коштів, а хтось зловживання владою. Іваничівці зауважують, що освітлення вулиці в нічний час допомагає вести їх патрулювання правоохоронним органам та військовим.

Місцевий активіст і активний волонтер Ігор Маковський на своїй сторінці у фейсбуці запитав іваничівців:

“Можливо варто включити вуличне освітлення в Іваничах, хоча б до початку комендантської години?”.

У коментарях мешканці знову ж таки засудили рішення Томашевської не вмикати освітлення в селищі. Вони кажуть, що вечорами, а темніти стає вже раніше, страшно ходити і їздити велосипедом, особливо по ямах, яких вже тоді не видно. А багато хто добирається на вокзал чи з нього, або ж працює в нічну зміну.

Окрім цього, жителі нагадали, що в Іваничах, все не як в людей. Зокрема, Олена Вітенко вважає, що селище або “зачароване”, або ж тут “окрема республіка”.

“В нас же все якось не так, як в країні. І відношення до всього “особливе”. І до пам’яток совєтщини, і до позиції щодо москальської церкви, і до волонтерства, і до освітлення і т.д. Ось такі ми оригінали”, – зауважила вона.

Підтримав її і Вадим Галка. На його думку, Іваничі – це країна в країні.

“Танки совєтські стоять, попи московські рулять, якийсь сюр…реально… інколи важко повірити, що таке відбувається насправді”, – наголосив він.

До слова, щомісячно через вимкнене освітлення вулиць бюджет громади економить близько 50 тисяч гривень. Ці гроші, нібито, спрямували на оплату зарплати працівникам з благоустрою. Хоча жителі побоюються, що це може бути “відмивання коштів”. Саме так вважає Юлія Мацюк.

Варто зазначити, що спеціальний режим світломаскування в темну пору доби встановлений наказом начальника Волинської обласної військової адміністрації від 24.02.2022 року № 1 «Про запровадження комендантської години на території області». Саме цим документом, кажуть іваничівці, ніби й керується Томашевська, не погоджуючись на включення освітлення і не зважає на думку мешканців, на відміну від інших очільників громад.

Жителі побоюються, що в осінньо-зимовий період, коли на вулицях темніє значно раніше, ніж зараз, відсутність освітлення вже може становити загрозу для їх життя і здоров’я та збільшить кількість злочинів. Тому просять очільницю громади звернути на це увагу і таки включити світло на вулицях селища.




коментарів: 4
  1. А що ви очікували від людини яка була за часів януковича? Вибирали її? Казали Ліда прийде порядок наведе? І хто саме головне вибирав? Старі люди в яких мозку немає

  2. томашевська любить темінь. Бо у темінь такі як томашевська вилазять на світ

  3. Лідочка теж кризу відчуває…. нема де вкрасти грошей, можна з доріг забрати було минулого року. Зараз доріг не ремонтують, значить зі світла будем забирати гроші…. як то кажуть а кому щас лєгко? Ви бачили як Іваничі від війни постраждали? Всі магазини позакривались, ніхто не платить податки… звідки ж гроші візьмуться?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер