<

Економічні інтереси важливіші за безпеку жителів: в Іваничівській громаді хочуть відновити продаж слабоалкогольних напоїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 20.03.2022 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
5389
/ коментарів 10

Голова Іваничівської селищної ради відмовляється продовжувати заборону на продаж будь-якого алкоголю на території громади. Про це БУГу повідомили місцеві активісти, які проти такого рішення, адже вважають, що «сухий закон» – запорука безпеки людей у воєнний час.

Нагадаємо, з 17-го березня на Волині дозволено легальний продаж пива, вина та слабоалкогольних напоїв. Відповідний наказ підписав начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко з метою підтримки економіки регіону. Однак нардеп Ігор Гузь та голови Володимирської, Нововолинської, Поромівської, Устилузької та Луцької громад не підтримали це рішення й продовжили заборону на продаж будь-якого алкоголю, бо вважають, що йдеться про безпеку мешканців. Адже зараз повсюди є багато зброї, люди знервовані, дуже багато переселенців.

Але в Іваничівській громаді ситуація – кардинально інша. Тут чомусь про безпеку жителів не думають, а надають перевагу економічним інтересам, й турбуються лише про заробітки.

Так, ввечері 18-го березня на сайті селищної ради з’явилося оголошення щодо проведення позачергового засідання Виконавчого комітету селищної ради, яке має відбутися у понеділок 21-го березня.

Одним з питань, які пропонуються розглянути, є заборона продажу алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі, включаючи пиво, вино та слабоалкогольні напої, військовослужбовцям, працівникам правоохоронних органів та іншим особам, які виконують завдання із забезпечення національної безпеки і оборони України.

Вже з назви та тексту самого проєкту рішення стає зрозуміло, що на території громади хочуть заборонити продаж спиртних напоїв виключно військовослужбовцям та правоохоронцям. Такий проєкт рішення – практична копія наказу начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка.

Якщо це рішення приймуть, то усі іваничівці, окрім військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших людей, які виконують завдання із забезпечення національної безпеки і оборони України, зможуть купувати пиво, вино та слабоалкогольні напої.

Чимало місцевих активістів підтримують заборону продажу усього алкоголю, адже вважають, що наразі першочергово потрібно думати про безпеку мешканців громади. На їхню думку, зараз наша країна перебуває в умовах воєнного стану, в Іваничі приїжджають вимушені переселенці, на руках у військових є зброя, тому в громаді має бути спокій і порядок.

Читайте також:




коментарів: 10
  1. Спирт іде на ура і ніхто цих “бізнесменів “не зачіпає ,а в Володимирі воєнні містечка і шанхай торгують цією отрутою чуть не відкрито .

    • Грицюк, тобі ще б відкрити точку наркоти щоб ти в Древині не їздив чи в Благодатне і ти самий щасливий хлоп в Іваничах

  2. Бюджет пустий, а акциз на спиртні напої доволі великий, так що думайте самі. А щоб п’яні не дебоширили для цього є тероборона і поліція і не забувайте про людей що працюють на павлівському пивзаводі, вони ж зараз без роботи.

  3. Без такого життєво важливого продукту можна обійтися, найшли всесвітньо важливу тему для обговорення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер