<

Дорогу в Павлівській громаді розчищає військова техніка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:02 | 14.02.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
43
/ коментарі 4

До очистки доріг Павлівської громади від снігових наметів залучили військову техніку.

Вже другу добу автошлях на ділянці між населеними пунктами Павлівської громади розчищає від снігу військовий спецавтомобіль БАТ.

Очільник громади Андрій Сапожник у коментарі БУГу розповів: аби розчистити дорогу від заметів та відновити сполучення, за допомогою звернувся до вищого керівництва ДСНС.

Командування не залишилося байдужим і надало необхідну військову техніку для ліквідації снігових заметів. Однак, заправляють його за кошти місцевого бюджету, а їх за словами Сапожника, потрібно чимало, адже на годину роботи БАТу потрібно біля 250 літрів солярки.

“Ми подзвонили до генерала ДСНСу, попросили його і він дав нам БАТа. Ми користуємося ним безкоштовно, але заправляємо його за кошти нашого місцевого бюджету, і чистимо з його допомогою дороги в селах нашої громади.

Ми вже працюємо з 17:00 13-го лютого і до тепер. Думаю, ще до ранку, 15-го лютого, він працюватиме”, – розповів Сапожник.

Впродовж останньої доби БАТ безперервно ліквідовував наслідки стихії, як в населених пунктах громади, так і на автомобільних дорогах між ними. Так, БАТ вже пробив дорогу в селах Орищі, Луковичі, Бужковичі, Топилище, Риковичі, Старопорицьк та інших в сторону Жашкович.

Андрій Сапожник запевнив, що вже більшість доріг Павлівщини розчищені і готові для безперешкодного пересування.

“Ми постійно розчищаємо дорогу такою технікою й людей викопуємо зі снігових завалів. Я сам особисто працював з 23:00, аби допомогти людям. Ми працюємо другу добу без перериву.

Кожного дня дороги всюди розчищаються, просто сильний вітер затримує усю нашу роботу й заважає нам”, – зауважив він.

У разі потреби в наступні дні в Павлівській громаді також планується залучення військової техніки для боротьби зі сніговою стихією.




коментарів: 4
  1. Дякуєм голові Павлівської ОТГ і старості с. Колона Кузьмич Л. М. за розчищені дороги. А автодор буде розказувати, що вони розчищають! Де буде списана солярка? В чиїх карманах?

  2. Запрошуємо на оглядини доріг Орищі, Луковичі, Бужковичі.
    Про які так описують, гарно..

  3. Дякуємо усім, хто сьогодні бореться із стихією: сільському голові Павлівської громади А. Сапожнику, рятувальникам всієї країни, сільським старостам, фермерам, підприємцям… Окреме “Дякую” старості с. Завидів Сергію Вакулюку, який мало не цілодобово власним трактором розчищає дороги у своєму селі та ще й сусіднім допомагає. Цьогоріч Завидів жодного дня не був “відрізаний” від траси. Не все вдається зробити, що планується, оскільки потрібна більш потужна техніка. Виручають фермери із колишнього Горохівського району, які орендують в селі землю, та цього інколи замало, через що не центральні вулиці добряче занесені снігом. Свої корективи вносить погода. Сьогодні розчистили – завтра замело. Тому судити сидячи дома та дивлячись на негоду через вікно не варто. Краще спитати попередників куди поділася техніка, яка була у кожному колгоспі і розчищала дороги взимку щодня та яка сьогодні могла б стати в пригоді, якби була залишилася в межах села?
    Ще раз дякую всім за невтомну працю. Дай Бог Вам усім міцного здоровя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер