<

Допомога ЗСУ – першочергова і важливіша за усі інші справи: волонтерка з Павлівської громади з перших днів повномасштабної війни збирає кошти бійцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:12 | 24.06.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
861
/ Коментарі відсутні

Активна волонтерка, жителька села Жашковичі Павлівської громади Тетяна Грицюк з перших днів повномасштабного нападу росії на Україну, відклавши всі свої справи, максимально допомагає ЗСУ. Вона купує й передає цигарки та речі першої необхідності, продає саджанці хризантем зі своєї грядки, і вторговані кошти спрямовує для потреб бійців, а віднедавна ще й організовує благодійні марафони.

Нагадаємо, нещодавно Тетяна Грицюк організувала благодійний марафон в Павлівці, де на потреби ЗСУ зібрали понад 39 тисяч гривень. Частину цих коштів віддали луцьким волонтерам на придбання автівки військовим. А ще частину грошей – волонтерка хоче спрямувати на покупку тепловізора.

Тетяна всіляко допомагає ЗСУ із самого початку повномасштабної війни росії проти України. Каже, що не могла залишатися байдужою і стояти осторонь, коли щоденно гинуть сотні бійців і пересічних українців, зокрема й діток. А ще, хотілося максимально долучитися до боротьби з підлими окупантами, аби якнайшвидше здобути омріяну перемогу.

Тетяна розповідає, що спочатку за власні та зібрані в небайдужих людей кошти купувала й передавала на передову засоби гігієни, цигарки та інші побутові речі. Окрім цього, активістка посадила біля свого будинку понад півтисячі кущів хризантем, які продає, а всі виручені кошти віддає на потреби армії.

Однак, Тетяні здалося, що допомагає все одно мало. Тому вирішила провести благодійний марафон. Спочатку хотіла втілити свій задум в Іваничах і заодно об’єднати волонтерів Павлівської й Іваничівської громад, адже спільними зусиллями можна зробити значно більше. Але, нагадаємо, голова Іваничівської громади заборонила його проводити. А очільник Павлівської громади – навпаки, дозволив. Тож саме тут Тетяна й організувала свій перший благодійний захід, що поєднав патріотичний концерт, ярмарок, змагання та розваги для дітей. Волонтерка тішиться, адже вийшло краще, ніж очікували.

Зараз Тетяна планує і складає сценарій ще одного благодійного марафону, який відбудеться в Павлівці 7-го липня, на Івана Купала. Голова громади Андрій Сапожник вже схвалив цю ідею. Волонтерка обіцяє, що захід буде ще цікавішим і насиченішим. Тож пропонує приходити і долучатися до хорошої справи.

Окрім цього, активістку запросили взяти участь у благодійному заході, присвяченому до Дня Конституції, який відбудеться у Луцьку. Туди Тетяна хоче відвезти картину з рускім кораблем – точну копію тієї, яку випускники намалювали на подвір’ї біля Іваничівського ліцею №1, а дирекція звеліла знищити. Пізніше цьогорічні одинадцятикласники відновили її на стенді, спеціально для ярмарку, який організовували в Іваничах. Потім цю картину Тетяна Грицюк позичила для благодійного марафону в Павлівці. А тепер планує “орендувати” її вдруге, аби нею могли помилуватися й жителі обласного центру.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок