<

Донеччанин Гліб із мамою-пенсіонеркою 1-го серпня залишаться без даху над головою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:47 | 16.07.2015 / Іваничі / , , /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

Переселенцям з Донецька вже 1-го серпня не буде де жити. Жінка похилого віку Маргарита Шантгай та її син Гліб хочуть вирішити проблему із житлом у Іваничівському районі.

Волонтерська організація “Донбас SOS” пропонувала різні шляхи вирішення проблем із дончанами у 2014-му році. Гліб Шантгай із 78-річною мамою Маргаритою Глібівною 27-го жовтня зібрали речі, та відправились на іншу сторону країни із рідного Донецька. “Нам казали волонтери “Донбас SOS”, що прихистити можуть лише на Заході країни. Дуже зрадів, бо завжди мріяв жити саме в цій частині України. Ми сіли в старенькі “Жигулі” і поїхали у Луцьк,”- розповідає пан Гліб.

Там Глібові та його мамі Маргариті волонтери надали місце на тимчасове прожиття у гуртожитку Інституту підвищення кваліфікації педагогів. “У Луцьку були недовго. Звідти нас “попросили” переїхати у іншу місцевість. Запропонували селище міського типу Іваничі. Так ми і опинились у цьому районі, “- продовжував розмову корінний донеччанин.

У Іваничівському районі  для 2-х переселенців виділили хату у селі Грибовиця. Із господаркою будинку уклали договір про безоплатну оренду. Термін дії договору, зазначений у документі – 6 місяців. Пан Гліб та Маргарита Глібівна повинні були жити у Грибовиці із листопада 2014-го року до травня 2015-го року. Господиня хатини пішла на поступки – дещо продовжила час прожиття. Пані Євгенія дозволила перебувати у її будинку до 1-го серпня 2015-го року, тому що в подальшому вона планує його продати.

“Держава зовсім не допомагає, а я сплачую податок за свою земельну ділянку в Грибовиці, – розповіла Євгенія, – і мені це просто не вигідно. Декілька тисяч гривень я вже витратила на сплату податків. Звісно, я зголосилася допомогти. Однак , зараз це мені приносить лише грошовий збиток, тому я не можу іще продовжити час на прожиття переселенців”.

Пані Євгенія у серпні 2015-го року хоче виставляти на продаж хату, у якій зараз живуть 78-річна Маргарита Глібівна із сином Глібом. А, оскільки у переселенців немає грошей на викуп будинку, то , відповідно, вони залишаться без даху над головою.

Зараз Гліб стоїть на обліку у Центрі зайнятості. Працював на підприємстві “Пан Курчак” у Нововолинську. Але за станом здоров’я (хвороба нирок) не зміг і надалі там залишитись.
Була навіть думка піти добровольцем в АТО, але чоловік не придатний до військової служби зі зняттям з військового обліку.

100D5100_00003
Довідка Гліба Шантгая із військкомату

Представники Іваничівської районної ради не можуть, чи-то вже не хочуть допомагати переселенцям із житлом, яким раніше-таки надали притулок.

Корінний житель Донецька чекатиме будь-якої допомоги від Іваничівської районної ради. Гліб Іванович говорить, якщо до 31-го липня йому не допоможуть, то він просто із усіма речами приїде у фойє Іваничівської райдержадміністрації. Просто там і житиме. Іншого виходу поки не має.

Чи допоможуть чоловіку із мамою похилого віку такі радикальні заходи? Дізнаємось згодом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер