<

«До Перемоги з колядою та Йорданською водою»: на благодійному марафоні у Павлівській громаді для ЗСУ вже зібрали майже 200 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:55 | 18.01.2023 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
685
/ Коментарі відсутні

У Павлівській громаді вирішили новорічно-різдвяні свята використати для хорошої справи. Тут організували культурно-мистецький благодійний марафон «До Перемоги з колядою та Йорданською водою».

До благодійного заходу, який проходить з ініціативи сільської ради, долучилися усі села й клубні заклади громади. У рамках святкового марафону активні й талановиті мешканці колядували, щедрували, посівали й заодно збирали кошти, які будуть направлені на потреби ЗСУ.

Головний спеціаліст гуманітарного відділу Олена Шумик у коментарі БУГу розповіла, що клубні заклади в кожному селі самостійно вирішували у якому форматі, як і де проводити свій благодійний захід й індивідуально обирали, до якого конкретного свята його приурочувати й що саме робити: колядувати, щедрувати, або ж проводити Водохрещенське обрядове дійство.

“Деякі села вже провели свої благодійні заходи на Різдво, Щедрий вечір, Василя чи дні опісля. А в інших вони відбудуться на Водохреще. Основна мета – зібрати кошти й допомогти нашим бійцям, які зараз захищають нашу країну. Адже серед них і чимало мешканців нашої громади”, – зазначила Олена Шумик.

Так, 8-го січня до благодійного марафону долучилися жителі села Грушів. Тут місцеві артисти пройшлися вулицями з колядками, віншуваннями, привітаннями односельчан з Різдвом Христовим і зібрали 10 тисяч гривень.

9-го січня благодійне дійство відбулося в місцевому клубі села Колона. Тут не лише гарно відсвяткували Різдво, але й зібрали 43 тисячі 720 гривень.

У кількох селах громади благодійні заходи відбулися 14-го січня. Так у селі Жашковичі працівники клубного та бібліотечного закладів на території Свято-Миколаївської церкви провели захід “Сієм, сієм посіваєм, Перемогу наближаєм”. Тоді вдалося зібрати майже 12,5 тисяч гривень.

В цей же день до благодійного марафону долучилися і жителі сіл Радовичі і Щенятин. Святкове дійство, під час якого зібрали 39 тисяч 160 гривень, відбулося в приміщенні клубу Радович.

Цього ж дня благодійний захід організували і у Завидові. Його працівники Будинку культури та аматори народного мистецтва провели у храмі Іоана Богослова. Там місцеві мешканці пожертвували 26 тисяч 809 гривень.

Також 14-го січня до благодійного марафону долучилися в селах Переславичі і Кучків. Тут місцеві артисти ходили вулицями і колядували. Долучили до хорошої справи і діток. А зібрали тут 20 тисяч гривень.

У селі Самоволя в приміщенні місцевого клубу 15-го січня відбувся благодійний захід, під час якого зібрали 6 тисяч 121 гривню.

Під час святкового дійства у Милятині зібрали для Захисників України 14 тисяч 300 гривень.

Ще у деяких селах громади благодійні заходи проведуть 19-го і 20-го січня – на Водохреща.

А опісля, за словами Олени Шумик, відбудеться підсумкова нарада з представниками усіх сіл й клубних установ громади, на якій і вирішать на що саме спрямувати зібрані кошти й що конкретно і кому будуть купувати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа