<

Для потреб Нововолинського центру профтехосвіти з Держбюджету виділять 3,6 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:20 | 7.07.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
215
/ Коментарі відсутні

3 600 000 гривень залучив з держбюджету народний депутат Ігор Гузь. Ще 1 240 000 гривень спрямують з обласного бюджету. Кошти мають надійти до кінця року.

Ресурси передбачені для придбання сучасного обладнання та ремонту приміщення одного з корпусів навчального закладу. У ньому облаштують лабораторію з навчально-практичного та сервісного обслуговування для освоєння професій «кухар» та «пекар» учнями Нововолинського ЦПТО, – йдеться на сторінці Ігоря Гузя у фейсбуці.

На фото – корпус закладу, який відремонтують і оснастять обладнанням.

Директорка установи Валентина Приступа розповіла, що професію «кухар» у їхньому закладі здобувають учні упродовж 20 років. «Пекар» – ліцензували тільки цьогоріч і вже проводять набір на навчання.

«У нас були навчальні лабораторії, але вони мали старе і зношене обладнання. А після освоєння коштів і проведення відповідних ремонтних робіт, діти навчатимуться технологій за новітніми сучасними вимогами. 3 млн 600 тис. грн за сприяння нардепа надійдуть з держбюджету. На умовах співфінансування цього проекту спрямують 1 млн 240 тис. грн з обласного бюджету.

Загальна вартість проекту – 5 млн 390 тис. грн, які ми повинні освоїти до кінця року. Підтримують навчальний заклад і підприємці, з якими співпрацюємо. Також нам вже допомагає Поромівська територіальна громада. Вона виділила на розвиток закладу 70 тис. грн. Окрім нового обладнання і ремонту приміщення, ми створюємо 15 нових робочих місць для учнів. Маємо сертифікати на випікання 6 видів хліба. Не один рік студенти реалізують практичні навички у міні-барі нашого закладу й місцевому кафе», – розповіла пані Валентина.

З її слів, щороку у Нововолинському ЦПТО навчається в середньому 560 студентів. Дуже затребувані на ринку праці кухарі і їх ще під час навчання працевлаштовують майже на 90%, від загальної кількості. Абсолютна зайнятість в автослюсарів. Трохи гірше з кравцями, але вони часто відкривають свою приватну справу. Дуже затребувані газозварники, які працюють над зайнятістю будівельників і не тільки в місті, а по всій області.

Після освоєння додаткових коштів, заклад гідно конкуруватиме на рівні України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа