<

Для бюджетних установ Іванич підвищили тариф на теплопостачання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 6.10.2021 / Іваничі / , , , /
Перегляди
583
/ 1 коментар

В Іваничах підняли тариф на опалення бюджетних установ та організацій громади. Ціна на тепло зросла на 774 гривні за гігакалорію. Таке рішення прийняли на черговому засіданні виконкому селищної ради, яке відбулося 30-го вересня.

Йдеться про тариф на теплову енергію, що виробляється ТОВ «Аванті-Девелопмент» з використанням альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій на території Іванич. Нові розцінки на опалення вступили в дію з 1-го жовтня.

Нагадаємо, в 2014 році тут був реалізований проєкт, у рамках якого київська компанія «Аванті-Девелопмент» повністю перевела всю бюджетну сферу на опалення тріскою власного виробництва. Так, за кошти інвестора в селищі переобладнали основні котельні. Одна з них опалює лікарню, інша – ліцей №1 і ще одна – центральні будівлі: дитсадочок, Будинок культури, податкову інспекцію, адмінбудівлю селищної ради, бібліотеки, інклюзивний центр та музичну школу.

Відтак, ціна на опалення в цих бюджетних установах, які утримуються за рахунок бюджету громади, зросла на 774 гривні/Гкал (з ПДВ 20%).

Відповідно до рішення виконавчого комітету селищної ради, тариф переглянули й підняли після того, як отримали відповідну заяву від директора ТОВ «Аванті-Девелопмент» Костянтина Богатова.

Розглянувши подані матеріали та обговоривши розрахунок тарифу, члени виконкому встановили тариф на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії у розмірі 2400,65 грн/Гкал (з ПДВ 20%) за такими складовими:

  • 90% від чинного тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу в розмірі 2060,44 грн/Гкал (з ПДВ);
  • середньозважений тариф на транспортування теплової енергії – 312,62 грн/Гкал (з ПДВ);
  • середньозважений тариф на постачання теплової енергії – 27,59 грн/Гкал (з ПДВ).

До слова, під час минулого опалювального сезону тариф на опалення комунальних установ селища був 1626,04 грн/Гкал (з ПДВ 20%).

Керівник Київської фірми ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ», яка надає послуги з теплопостачання комунальним установам Іванич Олег Новосад, у коментарі БУГу, пояснив, що ціну на опалення змушенні були підняти, оскільки цьогоріч значно подорожчала деревина.

“Цьогоріч ціна щипи виросла в порівнянні з минулим роком в понад два рази. І далі продовжує рости. За ці 7 років, що ми працюємо в Іваничах, такого значного стрибка ціни на тріску ще не було. В нашому регіоні ціну на щипу диктує “Кроноспан”. Він її масово скуповує й робить з неї тирсоплиту, яку транспортує за кордон. І тримає високу ціну, щоб продавали деревину саме їм”, – зазначив Новосад.

За його словами, затверджений тариф на опалення комунальних установ підвищувати не будуть до нового року. А ось що буде на початку 2022-го він прогнозувати не береться. Але каже, що перспектива, не втішна.

Олег Новосад зауважив, що опалювальний сезон в Іваничах найімовірніше розпочнеться, якщо три дні середньодобова температура повітря буде триматися +8 і нижче.

Читайте також:

Аби уникнути кризи через значне здорожчання газу, експерт радить наслідувати Іваничі й переходити на біопаливо




один коментар
  1. То як получається? В них на полях росте лоза і вона дорожчає на очах бо кроноспан є ??? Зароблять трохи бабла людського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер