<

Дерибан комунальної власності в Іваничах продовжується? Історія з автошколою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:30 | 27.11.2015 / Іваничі / /
Перегляди
15
/ коментарі 3

У іваничівській автошколі не розпочали навчання, батьки в тривозі за вкладені у автосправу гроші, вчителі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія», де проходить підготовка водіїв, та керівництво відділу освіти не можуть поділити повноважень. А тим часом підприємці з Луцька вже чекають на дозвіл щодо оренди майна закладу.

Хто блокує роботу бюджетної автошколи? Конфлікт, що розгорівся у Іваничах, набув резонансу не лише в районі, а й області.

У районному центрі автошкола діє ще з 1970-го року. Тут здавали на права батьки теперішніх учнів. Заняття автосправою проводяться як факультатив при гімназії. Після курсу навчання, що триває 9 місяців, діти при виповненні 18-ти років мають можливість здати іспити та отримати посвідчення водія. Тати й мами роблять символічну плату на автосправу в сумі 100 гривень на місяць.

Але одного разу щось пішло не так. З’явився отакий документ.

_DSC0274_tn

Коли батьки прийшли до начальника відділу освіти Надії Жук, вона, з їхніх слів, сказала, що ліцензія закінчена і група не набрана.

“Ми запитали вчителя, який викладає автосправу, і він підтвердив, що ліцензія є. Документ існує, але тільки у електронному варіанті”, – розповідає батько учня Руслан Мартинюк.

Батьки написали заяви і пішли реєструвати в першу школу (гімназію), але там їм довели до відома, що існує заборона на реєстрацію і потрібне погодження начальника відділу освіти. Вийшов замкнутий круг.

Чим аргументує свої дії Надія Андріївна? На сайті відділу освіти Іваничівської РДА повідомляють, що під апаратної наради 16-го листопада Надія Жук “проаналізувала грубі порушення, які допущені при професійній підготовці учнів за професіями водій автотранспортних засобів категорії «В» і «С» на базі.  Зазначила, що на часі створення комбінату у нашому районі, тому що комбінат є центром трудової підготовки учнів загальноосвітніх шкіл і може охоплювати різними формами навчання, трудової діяльності не тільки школярів, а й незайняту частину молоді. Професійне навчання незайнятої молоді здійснюється комбінатом спільно з місцевими центрами зайнятості, а також за договорами з підприємствами”.

Під час наради з батьківським комітетом, представниками влади і дирекції школи-гімназії Надія Андріївна підтвердила: “До нас звернулися батьки, діти яких вчаться в навчально-виховному комплексі, це було в п’ятницю, і принесли 29 заяв на ім’я директора школи з проханням зарахувати на навчання водіїв автотранспортних засобів категорії “В”. Ви знаєте, що у мене є свій графік роботи, я була зайнята, а в суботу-неділю у нас вихідний. Вчора  була апаратна нарада, на якій  піднімали це питання. Мені можна було заяв не нести, а просто відношення директора”.

Батьки мають на те власну думку – начальник затягує час і тим самим блокує роботу школи.

Дивний збіг обставин: саме напередодні “розбірок” з автошколою прийшла на голову РДА заява від Григорія Курило з проханням надати приміщення та автодром для проведення навчання водіїв. Григорій Ярославович – власник автошколи Гепард у Луцьку.

(відповідь голови РДА додаємо).

Від коментарів підприємець поки відмовився, спираючись на зайнятість.

Надія Жук до передання комунальної власності в приватні руки, каже, не причетна: “Що можу вам сказати про приватну власність, як я відношення до цього не маю…”.

Чим закінчиться історія з автошколою? Чекаємо, поки звільниться від справ луцький підприємець.

Деталі згодом.




коментарів: 3
  1. Зараз нова влада!!!!! Яка не дозволить закрити Автошколу!!!!! СВОБОДА не зрадить!!!! І не під кого не ляже!!!! А.Бадзюнь займеться цією справою!!!!!Начувайтеся!!!! Віримо в перемогу!!!!!

  2. Ну й насмішили! Знайшли праведників у СВОБОДі, але саме Бадзюнь разом із начальником відділу освіти Жук знайшли і привели в Іваничі тих, кому запропонували, звичайно, не за спасибі взяти в оренду автошколу школи-гімназії. А тепер з”їдають директорку, яка не пішла у них на повідку.

  3. ЧИМ ЗАЙМАЄТЬСЯ ПРОКУРОР РАЙОНУ ТА НОВОСТВОРЕНА ПОЛІЦІЯ ?
    ЧОМУ УХИЛЯЄТЬСЯ ВІД ВІДПОВІДІ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ОСВІТИ ЖУК Н.А., ЯКА ЗАБЛОКУВАЛА РОБОТУ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ?
    ЧИМ ЗАЙМАЄТЬСЯ НОВООБРАНИЙ ГОЛОВА РАЙОННОЇ РАДИ А.А.БАДЗЮНЬ?
    ДЕ НОВООБРАНІ ДЕПУТАТИ РАЙОННОЇ РАДИ?
    ЧОМУ НЕМАЄ ВІДМОВИ РАЙОННОЇ РАДИ ЛУЦЬКОМУ ВЛАСНИКУ АВТОШКОЛИ ?
    І ВЗАГАЛІ Є В РАЙОНІ ЯКАСЬ ВЛАДА ,ЩО МОЖЕ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЕЛЕМЕНТАРНИЙ ПОРЯДОК ?
    ЧОМУ МИ ЧУЄМО ТІЛЬКИ , ЩО ЗАЛИШИЛИСЬ ОДНІ ХАБАРНИКИ ТА КОРУПЦІОНЕРИ , ЯКИХ ЗНОВУ ПЕРЕОБРАЛИ , ДЛЯ ЧОГО БУЛО ПРОВОДИТИ ТАКІ ВИБОРИ ?

    СЛУГИ НАРОДУ ! ДАЙТЕ ВІДПОВІДЬ ???????????????????????????????????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер